O boxă inteligentă Apple HomePod i-a permis unei familii să stingă incendiul din bucătărie provocat noaptea de câine

apple homepod, incendiu, bucatarie, caine Sursa foto: Wikimedia Commons/Pexels (colj G4Food)

O boxă inteligentă Apple HomePod i-a permis unei familii din statul american Colorado să stingă incendiul declanșat noaptea în bucătărie de câinele lor, transmite publicația 9to5Mac.

A doua generație de HomePod și HomePod mini oferă o funcție numită Recunoașterea sunetului. Atunci când această funcție este activată, HomePod poate detecta sunetul unei alarme de fum sau de monoxid de carbon din locuință și alertează utilizatorii prin trimiterea unei notificări către iPhone, iPad sau Apple Watch.

Această caracteristică este cea care a ajutat familia din Colorado Springs. Într-o postare făcută pe Facebook, departamentul de pompieri din oraș spune că animalul de companie al familiei „a devenit puțin curios și a pornit din greșeală cuptorul, care avea niște cutii deasupra lui”.

Familia a fost apoi alertată de incendiu atunci când HomePod-ul lor a trimis o notificare push pe iPhone. Ei au reușit să stingă incendiul din bucătărie înainte de sosirea pompierilor.

„Motorul 23 a ajuns la fața locului la ora 4:47, la o locuință rezidențială fără foc sau fum vizibil. În urma investigațiilor, echipajele nu au găsit niciun incendiu activ, dar au găsit dovezi ale unui incendiu. Proprietarul a reușit să stingă incendiul înainte de sosirea echipajelor, dar a fost transportat ulterior la un spital local pentru inhalare de fum.

Nu au fost raportate alte vătămări ale persoanelor sau animalelor de companie. După ce am discutat cu proprietarii și am verificat imaginile surprinse de camerele de securitate ale locuinței, am stabilit că cățelul lor a devenit puțin curios și a pornit din greșeală cuptorul peste care se aflau niște cutii”, au transmis pompierii.

Pentru a activa Recunoașterea sunetului pe HomePod 2 sau HomePod mini trebuie să:

1. Deschideți aplicația Home pe iPhone sau iPad.
2. Atingeți „…”, apoi Setări Home.
3. Apăsați pe Siguranță și securitate.
4. Selectați Recunoașterea sunetului, apoi activați Alarmă de fum și CO.

Pentru ca funcția să fie utilă, trebuie să vă asigurați că aveți detectoare adecvate de fum și monoxid de carbon în casă.

Sursa foto: Wikimedia Commons/Pexels (colj G4Food)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *