România se apropie de obiectivul strategic de a-şi asigura consumul de carne din producţia internă, reducând dependenţa de importuri, ceea ce arată că programele demarate de Ministerul Agriculturii şi şi Dezvoltării Rurale (MADR) produc rezultate concrete, susţine ministrul Agriculturii, Florin Barbu, transmite Agerpres.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Potrivit datelor transmise de MADR, sacrificările de animale în România au înregistrat o creştere de 9,5%, în primul semestru al acestui an, iar producţia de carne a crescut cu 13% faţă de perioada similară a anului trecut.
“Este cea mai bună dovadă că politicile şi programele demarate de Ministerul Agriculturii produc rezultate concrete. Creşterea sacrificărilor şi a producţiei de carne ne arată că am aplicat măsurile de sprijin corecte, aşteptate de fermierii şi procesatorii noştri, iar România se apropie de obiectivul strategic de a-şi asigura consumul de carne din producţia internă, reducând dependenţa de importuri”, a declarat Florin Barbu.
Pas important
Această evoluţie pozitivă reprezintă un pas important către atingerea obiectivului de autosuficienţă alimentară, inclusiv în sectorul cărnii de porc. După rezultatele obţinute în sectorul cărnii de pasăre, unde România a ajuns să-şi asigure consumul intern şi să exporte cantităţi semnificative pe piaţa europeană, MADR aplică aceeaşi strategie şi în sectorul de creştere a porcilor.
“Prin programele de investiţii în ferme, sprijinul pentru reproducţia suinelor, finanţările dedicate procesării prin programul Investalim şi politicile de susţinere a consumului de produse româneşti, România îşi consolidează poziţia pe piaţa europeană a produselor agroalimentare. MADR va continua să susţină creşterea capacităţilor de producţie şi procesare, pentru ca România să atingă, în cel mai scurt timp, autosuficienţa şi în sectorul cărnii de porc, urmând exemplul de succes al sectorului avicol”, informează MADR.