Ingrediente alimentare obținute din deșeuri industriale de fructe: tehnologia a fost dezvoltată de o companie din Portugalia / Directorul general, Débora Andreia Campelo Campos, premiat la Bruxelles

fructe, portugalia, ingrediente alimentare foto @agrogrin tech

Printre câștigătorii Premiilor europene pentru femeile inovatoare, acordate de Consiliul European pentru Inovare, joi, 3 aprilie, la Bruxelles, se află și Débora Andreia Campelo Campos (Portugalia), fondator și director general al AgroGrin Tech, care a dezvoltat un proces de transformare a deșeurilor industriale de fructe în ingrediente alimentare funcționale, anunță Comisia Europeană

Premiul se numește EIT Women Leadership și este acordat membrilor excepționali ai comunității EIT ( Institutul European de Inovare și Tehnologie ) și este în valoare de 50.000 de euro. 

Proiectul derulat de AgroGrin Tech a fost derulat cu ajutorul EIT Food. 

Pe site-ul propriu, AgroGrin Tech afirmă că misiunea sa este ”de a adăuga valoare deșeurilor alimentare produse în sectorul producției și prelucrării fructelor, prin aplicarea de soluții ecologice și rentabile. AgroGrin Tech aplică noi tehnologii și procese pentru a dezvolta noi compuși pe bază biologică pentru a genera noi fluxuri de venituri, reducând în același timp poluarea mediului și pierderile economice asociate activității.

AgroGrin Tech susține că ”oferă soluții durabile pentru o lume durabilă, cu procese tangibile, ecologice și rentabile, promovând gestionarea eficientă a deșeurilor de fructe, evitând problemele de mediu și economice. AgroGrin Tech a dezvoltat un proces inovator și ecologic pentru a transforma deșeurile industriale de fructe în ingrediente alimentare funcționale, valorificând toate deșeurile. În plus, compania deține o tehnologie brevetată care permite separarea ingredientelor funcționale naturale, care este fundamentală pentru realizarea procesului AgroGrin Tech”

AgroGrin Tech asigură că serviciile sale ”permit o abordare cu zero deșeuri, ceea ce înseamnă că toate deșeurile de fructe sunt valorificate atunci când se aplică procesul și tehnologia noastră, transformând 100% din deșeuri în ingrediente alimentare naturale”.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Începând din 2023, Premiul european pentru femeile inovatoare este gestionat de Agenția Executivă pentru Consiliul European pentru Inovare și IMM-uri (EISMEA) și de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT). Premiul recunoaște rolul neprețuit al femeilor în stimularea schimbărilor transformatoare și a creșterii bazate pe inovare în Uniunea Europeană.

De-a lungul anilor, au fost recunoscute peste 30 de femei inovatoare și antreprenoare, dintre care peste 100 au fost preselectate pentru finală, servind drept modele, depășind barierele și remodelând discursul privind conducerea femeilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *