Cauți idei pentru masa de Paște care să impresioneze întreaga familie? Iată câteva sugestii, potrivit farmison.com, de rețete tradiționale pentru masa de Paște, cât și idei alternative pentru cei care vor să încerce ceva diferit și să pregătească o masă de neuitat pentru cei dragi.
Primul pas în pregătirea mesei de Paște este, evident, să te asiguri că ai data de 20 aprilie 2025 marcată în calendar.
Idei pentru Masa de Paște
Tradițiile de Paște diferă de la o familie la alta. Îți faci poftă de mâncare cu o plimbare în aerul proaspăt de primăvară? Sau masa este momentul perfect pentru a te alimenta înainte de o vânătoare energică de ouă? Indiferent de stilul tău, există idei de preparate delicioase pentru toată lumea.
Pulpa tradițională de Miel de Paște
Pulpa de miel este considerată carnea tradițională de Paște, parțial pentru că Isus este văzut de unii ca fiind „Mielul lui Dumnezeu”. Prin urmare, mielul de Paște este o formă de omagiu pentru sacrificiul său. Lăsată pe os pentru a-și păstra savoarea în timpul gătirii, pulpa de miel este una dintre cele mai căutate bucăți pentru această sărbătoare. Poți găti o pulpă întreagă de miel la cuptor sau doar o jumătate de pulpă. Garniturile ideale sunt: morcovi și păstârnac la cuptor sau cartofi cu rozmarin.
Jeff Baker, chef cu o stea Michelin, te asiguri că ai cuptorul bine încins, înainte să pui mielul. Calculează cam 25 de minute de coacere pentru fiecare 500g de carne.
Coastele de miel pot fi piesa de rezistență a mesei de Paște
Această variantă – coastele de miel – este ideală dacă vrei o abordare spectaculoasă a tradiției. Folosind două rânduri de coaste de miel, această prezentare devine o adevărată piesă de rezistență pe masa de Paște. Ca garnitură poți folosi țelină gratinată; cartofi și brânză elvețiană; salată cu radicchio (cicoare italiană de grădină), caise și brânză de capră și garnitură din mazăre, sfeclă și brânză de capră.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Sfat: Servește cu sos de mentă și muștar, pentru un plus de savoare.
Șuncă de… Paște
Șunca dulce-sărată este un preparat gustos, potrivit pentru masa de Paște. Tradițional, șunca era conservată în timpul iernii, iar primăvara, la Paște, era momentul perfect pentru a o savura. O poți găti lent, cu cartofi fierți sau poți face șuncă glazurată cu miere și cuișoare. Cele mai potrivit garnituri sunt cartofii la cuptor, verdețuri de primăvară sotate sau o varză roșie cu fenicul și măr.
Sfat: Dacă îți rămân resturi din acest preparat, folosește-le într-un sandviș cu brânză cheddar maturată, cu mac & cheese sau într-un risotto cremos.
Puiul la cuptor, ideal pentru masa de Paște
Puiul fript este suculent și delicios și poate fi o alegere excelentă și clasică pentru masa de Paște. Poți prepara pui la cuptor cu lămâie și usturoi sau pui fript cu sos de ceapă și cimbru. Ca garnituri poți folosi morcovi înveliți în pancetta (șuncă de porc, asemănătoare cu baconul) sau cu prune uscate învelinte în bacon.
Sfat: Lasă puiul să se… odihnească înainte să-l feliezi.
Alege Beef Wellington Clasic sau poți încerca și varianta cu pui, pentru masa de Paște
Deși acest preparat este mai des întâlnit la masa de Crăciun, este o alegere rafinată și de Paște. File de vită fraged învelit în aluat fraged (beef Wellington), o adevărată delicatesă. Poți încerca și varianta cu pui pentru o alternativă mai ușoară, dar la fel de gustoasă.
Ca garniture poți folosi cartofi dauphinoise (cartofi cruzi feliați copți în smântână) sau un sos de ceapă.
Sfat: Servește cu sos de vin roșu, pentru un gust desăvârșit.
Indiferent de preparat, sărbătorește Paștele doar cu o carne de calitate superioară, pentru a te asigura că oferi familiei și prietenilor o cină specială și delicioasă.
