Grișul cu lapte este una dintre cele mai frumoase amintiri culinare din copilărie. Miroase a lapte și scorțișoară și nici nu conține mult zahăr. Este un mic dejun pe care copiii îl vor aprecia și vor consuma și laptele atât de necesar pentru creștere și oase.
Avem nevoie doar de:
- Un litru de lapte
- 110 g griș
- 25 g de zahăr
- Coajă rasă de la o lămâie, o portocală bio
- Un baton de scorțișoară
- O linguriță de esență de vanilie sau o păstaie de vanilie (opțional)
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert, se adaugă un praf de sare și zahărul. Se pune și grișul, în ploaie și se amestecă permanent timp de cam 15 minute.
Scoatem batonul de scorțișoară și turnăm grișul fierbinte în boluri mici sau pahare. Nu se consumă fierbinte. După ce se va răci, se va întări ca o budincă.
Puteți decora grișul cu lapte preparat cu câteva fructe proaspete, scorțișoară, ciocolată neagră topită sau o linguriță de dulceață sau gem de casă, vezi aici cum se prepară.