Îți plac dulciurile, dar îți faci griji cu privire la creșterea în greutate? Nu trebuie să renunți la zahăr pentru a slăbi. Iată de ce 13 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Matcha sau cafea/Ce au în comun, ce au diferit/Avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre ele 13 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Ciupercile champignon pot ajuta la încetinirea progresiei cancerului de prostată, sugerează un nou studiu / Medic: „Descoperim că substanțele derivate din plante ar putea, într-o zi, să sprijine tratamentele tradiționale pentru cancer și practicile de prevenire” 13 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să îți începi ziua: Care sunt cele mai bune și cele mai rele alimente pentru micul dejun / Nutriționistul Tania Fântână: Trei principii nutritive nu ar trebui să lipsească din formula micului tău dejun: proteinele, grăsimile bune, fibrele” 13 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
La ce alimente ar trebui să renunți, dacă vrei să-ți scazi colesterolul/Cercetătorii spun că niciodată nu e prea târziu să ne schimbăm dieta 12 noiembrie Redacția 0 comentarii
Șapte alimente bogate în magneziu, pentru a stimula sănătatea inimii/Ciocolata neagră, cerealele integrale, oleaginoasele, peștii grași și avocado contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare 12 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un dietetician dezvăluie 11 gustări ideale, dacă urmezi dieta mediteraneeană / Avocado, hummus, năut și brânza sunt „alimente-vedetă”, sănătoase, gustoase și hrănitoare 12 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum îți dai seama dacă ai putea avea o intoleranță la lactoză sau la gluten. Când spune o nutriționistă că ar trebui să ne prezentăm la medic 12 noiembrie Mihaela Găneț 1 comentarii
N-ai timp să gătești, dar ai vrea să pregătești o mâncare sănătoasă și completă din punct de vedere nutritiv? Iată câteva trucuri. Și un exemplu de prânz cu 3 feluri pentru care nu trebuie să aprinzi cuptorul 12 noiembrie Redacția 0 comentarii
Ce efect are cofeina asupra diabetului? Unul imprevizibil! /Diabeticii care beau zilnic cafea sau băuturi ce conțin cofeină trebuie să-și monitorizeze glicemia și să discute cu medicul despre ajustarea cantității de cofeină 12 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Superalimente: Semințele de chia, spanacul și afinele sunt printre cele mai cunoscute / Dar ce sunt, totuși, superalimentele? Au ele efecte miraculoase? Nutriționistul Tania Fântână este de părere că acestea „pot adăuga valoare unei diete sănătoase, dar nu sunt o soluție magică” 12 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Planul de dietă de 7 zile care îți prelungește viața cu 10 ani/Este specifică „celui mai sănătos sat din lume”, Pioppi, situat în sudul Italiei și este protejată UNESCO/Este considerată originea dietei mediteraneene 11 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cum ajuți corpul să asimileze iarna vitamina D prin dietă. Sfaturile unei nutriționiste 11 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cum să mănânci pâinea sănătos și cu ce să o combini pentru a nu lua în greutate/Este unul dintre cele mai vechi alimente și o excelentă sursă de nutrienți 11 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Cât timp este bun iaurtul după data de expirare? / Specialiștii susțin că două săptămâni după depășirea termenului, iaurtul este bun de mâncat, dacă a fost păstrat în frigider și nu are modificate mirosul, textura și aspectul 11 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Idei pentru cină: „Mac and cheese”, dar cu un conținut caloric mai redus/ Se poate prepara și fără bechamel/ Rețetele Juanitei 11 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Nutriționistă: „Pentru a scăpa de dureri consum pește exact o săptămână înainte de menstruație”. Care este motivul pentru care apar aceste dureri. Una din trei femei le experimentează 11 noiembrie Redacția 0 comentarii
Alimentele ultraprocesate sau procesate/Care este diferența dintre ele și care sunt mai dăunătoare pentru sănătate, conform nutriționiștilor 11 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Misiune posibilă: Cum să eviți pofta de dulce/ Trucuri și alternative sănătoase, pentru a slăbi sau pentru a-ți menține greutatea. Sfaturi pentru reducerea zahărului de la nutriționistul Tania Fântână 11 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Femeile care beau peste 400 de mililitri de lapte de vacă zilnic au un risc mai mare de a muri de boli de inimă/Studiile recente au arătat asocierea între consumul excesiv de lapte și bolile cardiace 10 noiembrie Redacția 0 comentarii
Sângeretele ar putea ajuta organismul să se recupereze mai rapid după chimioterapie/Acest tip de cârnat este o sursă importantă de vitamine și minerale și poate ameliora anemia 10 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nivelurile ridicate de grăsimi sănătoase ar putea proteja împotriva cancerului, confirmă un nou studiu/Efectul protector este mai mare la tineri 10 noiembrie Redacția 0 comentarii
Zece motive pentru care să adaugi scorțișoară în cafea: Poate ajuta la întărirea imunității, ține în frâu glicemia și poate preveni infecțiile 10 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Zece condimente și plante aromatice care sunt bune și pentru pierderea în greutate/Scorțișoara, chimenul sau turmericul sun printre cele mai bune 10 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Ce efecte are mâncarea condimentată? / Alimentele iuți pot accelara metabolismul, pot ajuta inima și ar putea să te ajute să trăiești mai mult 9 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 11-17 noiembrie 9 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Un medic chirurg italian care suferea de diabet și hipertensiune s-a vindecat după 18 luni de dietă controlată sub supravegherea fundației Valter Longo, cercetător în domeniul longevității 9 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
8 gustări simple care nu îți vor crește glicemia: Tonul, avocado, ouă, hummusul și iaurtul simplu nu îți vor crește nivelul zahărului din sânge 9 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un nutritionist-dietetician dezvăluie secretele reușitei unei cure de slăbire: “Eu nu dau termene fixe si nu exclud total anumite alimente. Calculul după numărul de calorii nu este totul în diete!” 9 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cea mai scumpă miere din lume costă 5000 euro pe kilogram. Provine dintr-o peșteră la mare adâncime din Turcia 8 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Idei de alimente fermentate pline de probiotice naturale. Morcovi murați cu ghimbir sau hrean / Pot fi serviți pe post de salată, ca garnitură sau chiar ca gustare între mesele principale 8 noiembrie Mihaela Găneț 1 comentarii
Carnea de curcan, bună dacă vrei să slăbești/Dacă e procesată nu mai are același efect/Alte beneficii și riscuri, explicate de nutriționiști 8 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Ce pui prima dată în salată: uleiul, sarea sau oțetul? Iată cum trebuie preparate corect vinegreta și salata 8 noiembrie Redacția 0 comentarii
Ce pot mânca pentru a mă încălzi?/Supa, proteinele, grăsimile și legumele prăjite pot contribui la autoreglarea temperaturii corpului 8 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum arată micul dejun perfect în viziunea Universității Harvard/ Grupele de alimente obligatorii/ Rețeta de ovăz la cuptor cu banane și afine 8 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cum elimini „antinutrienții” din leguminoase și care sunt riscurile pentru sănătate dacă nu le pregătești corespunzător 7 noiembrie Redacția 0 comentarii
Hummus de dovleac în combinație cu legume și măsline – o cină cât se poate de rapidă, cu produse de sezon/ Rețetele Juanitei 7 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Raport citat de Reuters: Companiile alimentare vând produse care sunt mai puțin sănătoase în țările sărace 7 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Oficial guvernamental: Programul „Masă sănătoasă în şcoli” va primi o alocare suplimentară de 9,5 milioane de lei / Încă 11.500 de copii vor putea beneficia de un pachet alimentar sau de o masă caldă 7 noiembrie Redacția 0 comentarii
Sunt vegetarian, ce mănânc? Nouă alimente bogate în proteine pe care orice persoană care nu consumă carne ar trebui să le aibă în casă / Spanacul, fasolea, lintea și oul, de nelipsit 7 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum pot ajuta leguminoasele în slăbit? Sunt sățioase, au un conținut caloric moderat și sunt o sursă excelentă de proteine, afirmă nutriționistul Tania Fântână / Rețete cu năut și linte 7 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Explicația unui nutriționist/ De ce bărbații depun grăsime pe burtă și femeile pe șolduri/ „E legat de hormoni. Ideal este să găsești echilibrul și să cauți o versiune mai bună a ta, fără să te compari cu alții” 6 noiembrie Redacția 0 comentarii
Binefacerile semințelor de chia sunt reale/ Nu sunt un aliment la modă, ci aduc o contribuție nutrițională importantă/ Care e cel mai bun moment al zilei pentru a le consuma 6 noiembrie Redacția 0 comentarii
Generația Z este înnebunită după mâncarea filipineză. Într-un singur an, consumul a crescut cu 50% în SUA 6 noiembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Ce trebuie să mănânci dacă ai hemoglobina mică?/ Carnea, fasolea, spanacul, broccoli, ouăle, portocalele și căpșunile sunt alimentele care îți cresc nivelul hemoglobinei și previn anemia 6 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce ar trebui să consumi pește pangasius și la ce să fii atent când îl cumperi/Aduce beneficii neașteptate pentru sănătate și este o sursă bună de proteine 6 noiembrie Angela Sabău 1 comentarii
Tania Fântână: Ce nu cumpăr niciodată din supermarket ca nutriționist: Salamuri, napolitane, produse fără gluten sau light / Lista completă 6 noiembrie Tania Fântână 6 comentarii
Excesul zilnic de sucuri carbogazoase și cafele pot crește riscul de accident vascular cerebral / Aliații sănătății tale pot fi ceaiul și apa, pentru că ele pot reduce acest risc 5 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Câtă pâine e corect să mănânci într-o zi și cu ce să o combinăm 5 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cheddar sau mozzarella? Dieteticienii au stabilit care dintre aceste două tipuri de brânză, destul de asemănătoare din punct de vedere nutrițional, este mai sănătoasă: Mozzarella, mai slab calorică, mai puțin procesată și mai săracă în sare 5 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii