Fasolea bătută sau făcăluită cu care aștepți colindătorii în Ajunul Crăciunului/ Lângă ea punem și ceva cârnați de porc/ Rețetele Juanitei

fasole cu carnati

Când vin colindătorii cu Moș Ajun-ul ce ne cer? „Ne dați ori nu ne dați, fasole cu cârnați”. Fasolea din Ajunul Crăciunului este fasolea bătută sau făcăluită, o bunătate care se poate unge pe pită și lângă care punem și unul-doi cârnați preparați din porcul proaspăt tăiat. Merge bine și cu murăturile deja acrite din putină.

Ingrediente pentru fasolea bătută:

400 de gr de fasole gata fiartă (un borcan mare)

50 de gr de ulei de măsline sau floarea soarelui

Vezi detalii

2-3 căței de usturoi

2-3 cepe pentru caramelizat sau ceapă gata prăjită

sare, piper, boia.

Preparare:

Într-un blender se pune fasolea din borcan. Se adaugă puțină apă (mai puneți ulterior dacă textura e prea făinoasă), câteva linguri de ulei, sare, piper și cățeii de usturoi curățați și spălați.

Se blendează bine până ajunge ca o pastă untabilă. Nu trebuie să fie nici prea tare, dar nici să curgă.

O punem într-un castron de servit și preparăm ceapa caramelizată, vezi aici cum se face. Puteți să o înlocuiți și cu ceapă prăjită, care se găsește în supermarket. În acest caz decorați faolea exact înainte de a o servi pentru a nu se înmuia ceapa.

Adăugați deasupra fasolei un strat de ceapă caramelizată, în care ați pus și o linguriță de boia de ardei, pentru culoare.

Serviți cu cârnati proaspeți prăjiți sau făcuți la grătar/cuptor și cu murături.

Poftă bună și Crăciun fericit!

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *