Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie a publicat pe site-ul său mai multe rețete sănătoase pentru prânz. Am selectat două interesante pe care le prezentăm mai jos:
Rețetă de pește la grătar cu brânză și roșii
NHS transmite că această rețetă este o modalitate excelentă de a obține una dintre cele 2 porții de pește recomandate pe săptămână.
Pregătire: 10 minute
Gatit: 10 minute
Porții: 4
Ingrediente:
- o jumătate de linguriță de ulei vegetal
- 4 fileuri de eglefin congelate sau proaspete
- 4 linguri de piure de roșii
- 4 roșii, tăiate felii subțiri
- 1 vârf de cuțit de piper negru măcinat
- 40 g brânză cheddar matură cu conținut redus de grăsimi, rasă
Mod de preparare:
1. Preîncălziți grătarul la foc mediu-mare. Se unge o foaie de copt cu ulei vegetal.
2. Așezați fileurile de pește pe foaia de copt și întindeți câte o lingură de piure de roșii peste fiecare. Se acoperă cu roșiile, se condimentează cu puțin piper și se împrăștie deasupra brânza rasă.
3. Se pun pe grătar între 6 și 8 minute, până când peștele este copt. Carnea trebuie să se desprindă ușor atunci când este testată cu o furculiță. Se servește cu legume verzi proaspete și orez fiert sau cartofi fierți.
Notă: File-urile de cod, polac sau biban de mare sunt și ele bune pentru această rețetă.
Rețetă de ciuperci pe pâine integrală prăjită
Aceste ciuperci sunt gătite într-un sos delicios și durează doar câteva minute să le prepari.
Pregătire: 5 minute
Gătire: 10 minute
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 mâini de ciuperci, spălate și feliate
- 300 ml lapte semidegresat
- 4 felii de pâine integrală
- 4 lingurițe de cremă tartinabilă cu conținut scăzut de grăsimi
- 4 linguri de mălai de porumb
Mod de preparare:
1. Se pun ciupercile și laptele într-o cratiță și se încălzesc până la punctul de fierbere. Se reduce focul și se fierbe amestecul ușor timp de 5 minute.
2. Între timp, se prăjește pâinea. Se unge fiecare felie cu cremă tartinabilă cu conținut scăzut de grăsimi.
3. Se amestecă mălaiul cu 2 linguri de apă rece, apoi se încorporează amestecul în ciuperci.
4. Se încălzește până se îngroașă (durează doar câteva secunde) și se gătește ușor timp de 1 minut.
5. Împărțiți ciupercile în mod egal între feliile de pâine prăjită și serviți imediat.