Două rețete de prânz sănătos recomandate de Serviciul Național de Sănătate britanic, una cu pește și alta cu ciuperci / Pot susține eforturile de pierdere în greutate

pranz sanatos, retete, nhs, birou Sursa foto: NHS (colaj G4Food)

Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie a publicat pe site-ul său mai multe rețete sănătoase pentru prânz. Am selectat două interesante pe care le prezentăm mai jos:

Rețetă de pește la grătar cu brânză și roșii

NHS transmite că această rețetă este o modalitate excelentă de a obține una dintre cele 2 porții de pește recomandate pe săptămână.

Pregătire: 10 minute

Gatit: 10 minute

Porții: 4

Ingrediente:

  • o jumătate de linguriță de ulei vegetal
  • 4 fileuri de eglefin congelate sau proaspete
  • 4 linguri de piure de roșii
  • 4 roșii, tăiate felii subțiri
  • 1 vârf de cuțit de piper negru măcinat
  • 40 g brânză cheddar matură cu conținut redus de grăsimi, rasă

Mod de preparare:

1. Preîncălziți grătarul la foc mediu-mare. Se unge o foaie de copt cu ulei vegetal.

2. Așezați fileurile de pește pe foaia de copt și întindeți câte o lingură de piure de roșii peste fiecare. Se acoperă cu roșiile, se condimentează cu puțin piper și se împrăștie deasupra brânza rasă.

3. Se pun pe grătar între 6 și 8 minute, până când peștele este copt. Carnea trebuie să se desprindă ușor atunci când este testată cu o furculiță. Se servește cu legume verzi proaspete și orez fiert sau cartofi fierți.

Notă: File-urile de cod, polac sau biban de mare sunt și ele bune pentru această rețetă.

Rețetă de ciuperci pe pâine integrală prăjită

Aceste ciuperci sunt gătite într-un sos delicios și durează doar câteva minute să le prepari.

Pregătire: 5 minute

Gătire: 10 minute

Porții: 4

Ingrediente:

  • 4 mâini de ciuperci, spălate și feliate
  • 300 ml lapte semidegresat
  • 4 felii de pâine integrală
  • 4 lingurițe de cremă tartinabilă cu conținut scăzut de grăsimi
  • 4 linguri de mălai de porumb

Mod de preparare:

1. Se pun ciupercile și laptele într-o cratiță și se încălzesc până la punctul de fierbere. Se reduce focul și se fierbe amestecul ușor timp de 5 minute.

2. Între timp, se prăjește pâinea. Se unge fiecare felie cu cremă tartinabilă cu conținut scăzut de grăsimi.

3. Se amestecă mălaiul cu 2 linguri de apă rece, apoi se încorporează amestecul în ciuperci.

4. Se încălzește până se îngroașă (durează doar câteva secunde) și se gătește ușor timp de 1 minut.

5. Împărțiți ciupercile în mod egal între feliile de pâine prăjită și serviți imediat.

Citește și: 3 rețete de alimente gustoase și sărace în calorii pe care să le mănânci în fiecare zi fără să te îngrași / Pot ajuta la crearea unui deficit caloric, esențial pentru slăbit

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *