Deşeuri alimentare pe care nu trebuie să le aruncăm în chiuvetă

deseuri alimentare, chiuveta, zat de cafea, orez Sursa foto: Pixabay/fede13

Câteodată, ne confruntăm cu problema ţevilor înfundate şi mirosului neplăcut de canalizare. Unele deşeuri alimentare nu trebuie aruncate deloc în chiuvetă, scrie agenția Rador.

De exemplu, zaţul de cafea pare inofensiv, însă poate provoca înfundarea ţevilor. Zaţul rămas de la prepararea cafelei poate fi folosit pentru a pregăti un scrub făcut de casă sau ca îngrăşământ.

Orezul este un alt aliment care poate înfunda ţevile. Orezul trebuie spălat cu mai multă atenţie, astfel încât boabele crude să nu ajungă accidental în chiuvetă, iar ulterior, în scurgere. Boabele de orez rămase în ţevi se pot umfla din cauza umidităţii.

Orice uleiuri sau grăsimi, chiar şi sosurile de salată care conţin ulei, nu trebuie turnate în scurgere. Grăsimea nu va înfunda ţevile instantaneu, dar tinde să se acumuleze, formând treptat un „dop” lipicios care „atrage” alte produse. Înainte de a scurge un lichid gras, acesta trebuie neutralizat cu detergent de vase, astfel încât grăsimea să nu se depună pe pereţii ţevilor.

Citește și Zero waste: Carte gastronomică românească dedicată evitării risipei alimentare / Volumul, la care au contribuit chefi cunoscuți, poate fi precomandat

Sursa foto: Pixabay/fede13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *