Micul dejun propus de eatingwell oferă un gust bun și este foarte hrănitor. Amestecul de muesli prăjit, nuci pecan și fructe uscate este o combinație pe care nu o puteți refuza. Păstrați o cantitate la îndemână pentru a o combina cu iaurt sau pregătiți aceste parfaituri drăguțe pentru un bufet de dimineață.
Ingrediente
- 1 cană fulgi de ovăz simpli (ovăz presat)
- ½ cană de fulgi de migdale
- ½ cană de nuci pecan, tocate grosier
- ½ cană de fulgi mari de cocos neîndulciți
- ¼ cană de germeni de grâu sau tărâțe de grâu
- ½ linguriță de scorțișoară măcinată
- ⅛ linguriță de sare
- ½ cană fructe uscate acrișoare, neîndulcite
- 4 căni de iaurt de vanilie cu conținut scăzut de grăsimi
Instrucțiuni
- Preîncălziți cuptorul la 175°C.
- Combinați fulgii de ovăz, migdalele, nucile pecan, fulgii de cocos, germenii (sau tărâțele) de grâu și scorțișoara într-un castron mare. Amestecați bine. Întindeți amestecul într-un strat uniform pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt.
- Coaceți, amestecând la jumătatea timpului, până când marginile devin aurii și prăjite, aproximativ 15 minute. Presărați sare peste muesli și transferați tava pe un grătar de răcire. Lăsați să se răcească complet, aproximativ 10 minute. Transferați muesli-ul într-un castron mare și adăugați cireșele uscate, amestecând bine.
- Puneți ¼ de cană de muesli în fiecare dintre cele 8 boluri mici sau ramekin-uri. Adăugați câte ½ de cană de iaurt în fiecare bol, apoi presărați câte 2 linguri de muesli din cantitatea rămasă.
Pentru a pregăti în avans:
Păstrați muesli-ul într-un recipient etanș la temperatura camerei timp de până la 1 săptămână sau congelați-l pentru maxim 2 luni.