Cum să elimini gustul amar din varza de Bruxelles/Grăsimea sau acidul ar putea să fie de ajutor/Gustul amărui poate fi util în unele metode de gătire

Varza de Bruxelles poate fi gătită fără să fie amară Foto: Freepik

Când vine vorba de legume, varza de Bruxelles este o opțiune deosebită. Totuși, multe persoane nu o agreează din cauza gustului ei care uneori poate fi amărui. Dar există multe modalități de a compensa gustul amărui verzei de Bruxelles, fără o fierbe până se înmoaie prea tare, atenționează Foodrepublic.

Primul secret este să selectați varză de Bruxelles de dimensiuni mai mici, pentru că va fi mai puțin amară decât cea ajunsă la maturitate. Îndepărtați stratul exterior de frunze, care are tendința de a fi cel mai amar. Aceste sfaturi sunt utile indiferent de modul în care veți prepara varza de Bruxelles.

O tehnică de preparare pentru a scăpa de gustul amar este cea prin opărire. Această tehnică funcționează și la alte tipuri de verdețuri. Asta înseamnă să puteți micile căpățâni de varză în apă clocotită pentru câteva secunde, apoi le puneți în baie de gheață pentru a opri brusc procesul de gătire. Multe rețete vă vor sugera să opăriți legumele timp de câteva minute, dar perioadele mai lungi de opărire pot face legumele prea moi. Verdețurile ar trebui să fie opărite maxim 30 de secunde, iar varza de Bruxelles trebuie să treacă în apă fierbinte maxim un minut sau două.

Le puteți tăia în două înainte de opărire, astfel încât interiorul și exteriorul să se gătească uniform.

Grăsimea sau acidul pot fi de ajutor la gătitul verzei

Odată opărite și scurse bine, puteți să prăjiți sau să coaceți varza de Bruxelles în ulei sau chiar să le puneți într-o friteuză cu aer.

Dar gustul amărui nu este întotdeauna rău. Puteți să vă gândiți la unele elemente pe care puteți să le adăugați pentru contrabalansare. Acesta poate fi motivul pentru care siropul de arțar a devenit un ingredient atât de popular în preparatele cu varză de Bruxelles. Dulceața compensează amăreala, iar zahărul ajută la caramelizarea micilor căpățâni de varză și la scoaterea în evidență a gustului acesteia. Va funcționa și puțin zahăr brun.

Acidul poate fi, de asemenea, util. Un strop de suc de lămâie, sau chiar oțet de mere, face minuni asupra căpățânilor de varză de Bruxelles.

Un alt ingredient cheie este grăsimea, care ajută varza de Bruxelles să devină crocantă. Acesta este motivul pentru care există rețete în care varza de Bruxelles este gătită în untură din slănină. Pentru vegani, există opțiunea de a o prăji în ulei de avocado.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *