Supa toscană de pui este preparată, așa cum îi spune numele, din pui, paste și spanac, roșii uscate și alte ingrediente care îi dau o savoare unică. La final, laptele și parmezanul o fac cremoasă, indică Taste of Home.
Ce este supa toscană de pui?
Rețetele pentru supa toscană de pui variază, unele având kale în loc de spanac sau cartofi ori fasole în loc de paste. Majoritatea rețetelor adaugă smântână sau lapte la final, pentru a face o supă bogată, deși supa se prepară uneori fără lactate.
Din câte se cunoaște însă, de și se numește „toscană”, se pare că supa toscană de pui nu este, de fapt, din Toscana. Se pare că și-a câștigat numele datorită abundenței sale de arome de inspirație italiană. Unii spun că rețeta a fost inspirată de o supă de pâine toscană cunoscută sub numele de „minestra di pane”, în timp ce alții susțin că este o derivație a „zuppa toscana de la Olive Garden”.
Ingrediente pentru supa toscană de pui
- 1 lingură de ulei din borcanul cu roșii uscate la soare, tăiate în juliene
- 1 lingura ulei de măsline
- 1 ceapă medie, tocată mărunt
- 1/2 cană de roșii uscate la soare, tăiate în juliene
- 2 linguri pastă de roșii
- 2 căței de usturoi, tocați
- 6 cești supă de pui
- 1 linguriță condimente italiene
- 1/2 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper
- 1/2 linguriță de praf de usturoi
- 2 căni de carne de pui la rotisor mărunțit
- 2 căni de spanac proaspăt tocat
- 2 căni de macaroane scurte
- 2 căni de lapte integral
- 1/2 cană parmezan ras
Cum procedăm:
Într-un cuptor olandez (vas de fontă, cu pereții groși), încălziți uleiul din borcanul cu roșii uscate și uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa; gătiți și amestecați până se înmoaie, 4-6 minute. Adăugați apoi roșiile uscate, pasta de roșii și usturoiul. Lăsați pe foc încă 2 minute.
Se amestecă supa de pui, condimentele italiene, sarea, piperul și praful de usturoi și se aduce la fierbere. Apoi amestecați pastele și reduceți focul; se fierbe neacoperit, până când pastele sunt al dente, aproximativ 10 minute. Se adaugă apoi puiul și spanacul. Gătiți și amestecați din nou până se încălzește și spanacul se ofilește.
Într-o cratiță mică, încălziți laptele la foc mediu. Turnați o cantitate mică de supă în lapte (un polonic de supă), apoi amestecați încet amestecul de lapte cald în cuptorul olandez și adăugați parmezan. Dacă doriți, serviți cu parmezan suplimentar.
Date nutriționale pentru o cană de supă
205 calorii, 9 g grăsimi (3 g grăsimi saturate), 33 mg colesterol, 774 mg sodiu, 18 g carbohidrați (4 g zaharuri, 1 g fibre), 14 g proteine.
Variante de supă toscană de pui
Săriți peste paste. În loc de paste, fierbeți fasole sau cartofi în supa toscană de pui pentru a crea o supă natural fără gluten, la fel de consistentă și sățioasă. De asemenea, puteți adăuga orez fiert în supă, chiar înainte de servire.
Faceți supa vegetariană. În loc de carne de pui și supă de pui folosiți supă de legume și fasole ori amestecuri de legume.
Adăugați mai multe legume. Puteți adăuga mai multe legume sau puteți înlocui spanacul cu alte verdețuri consistente. Încercați să adăugați varză kale sau ciuperci când puneți pastele. Pentru a adăuga legume precum ciuperci sau ardei gras, căliți-le alături de ceapă.
Înlocuiți puiul. Înainte de a găti ceapa, rumeniți cârnați italieni sau mini chiftele în cuptorul olandez. Scoateți carnea și aruncați excesul de grăsime. Apoi, continuați cu rețeta conform instrucțiunilor, adăugând carnea rumenită înapoi în supă la sfârșit pentru a o încălzi.