Crumpets englezești, asemănătoare cu o clătită/ Nu ai nevoie de cuptor ca să le prepari și sunt baza perfectă pentru un mic dejun dulce sau sărat/ Jamie Oliver le-a făcut celebre în toată lumea

crumpets sunt un fel de clatite englezesti

Dacă ai călătorit vreodată în Anglia și ai intrat în supermarketuri, probabil ai dat peste acest produs la secțiunea de chifle și pâini. Crumpets sunt ceva între clătite și muffins englezești. Conțin lapte, ca primele, și drojdie, ca cele din urmă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Există, în magazinele din insulă, variante deja preparate, pe care este de ajuns să le încălzești într-o tigaie și să le servești la micul dejun cu unt și dulceață de casă. Dar, nu sunt greu de făcut și, pentru că e puțin probabil să le găsești la noi, merită să le prepari acasă.

În varianta clasică, de mic dejun se servesc călduțe, cu unt topit și dulceață sau fructe coapte. În variantele sărate înlocuiesc pâinea.

Ingrediente

170 de gr de făină de forță (din cea pentru pâine)

200 de ml de lapte integral cald (dar nu fierbinte)

50 de ml de apă, puțin călduță

3 gr de drojdie uscată

1 lingură de zahăr

Un vârf de linguriță de sare

Preparare crumpets

Amestecă laptele cu apa, să fie ambele încălzite puțin (jumătate de minut la microunde).

Dizolvă drojdia și zahărul în lichid. Lasă 15 minute să se activeze drojdia.

Adaugă făina și sarea în lichid. Omogenizează cu telul timp de aproximativ 5 minute.

Acoperă cu un prosop curat și lasă la dospit până când aluatul devine aerat și își dubleză volumul – poate dura între 2 și 3 ore.

Într-o tigaie antiaderentă, pune inele metalice de gătit (aprox. 6 cm diametru). Unge marginile cu puțin ulei.

Fără să amesteci aluatul, toarnă 3-4 linguri de compoziție în fiecare inel. Coace la foc mediu-scăzut timp de 5 minute sau până când suprafața pare gătită și este plină de găurele, la fel ca la clătite.

Scoate ușor din inele cu un cuțit, întoarce pe cealaltă parte și mai coace 1 minut, doar cât să prindă o crustă ușoară.

Servește-le călduțe, cu puțin unt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *