Ceva dulce/Plăcintă cu dovleac, încă de sezon/Dacă îi mai adaugi și frișcă deasupra, ai obținut un desert deosebit

Plăcintă cu dovleac Foto: Morgan Baker via Today

Indiferent cum o tăiați, o plăcintă rămâne tot o plăcintă, remarcă Today. Dar pentru cei care preferă felii dreptunghiulare în loc de triunghiuri și care o prepară pentru un grup mai mare de oameni, o plăcintă cu dovleac la tavă ar putea fi desertul sezonier pe care l-ați căutat. Singura recomandare este să puneți această minunăție în frigider și să o lăsați să se răcească câteva ore, pentru că o plăcintă cu dovleac rece este cea mai bună. Puneți frișcă deasupra, presărați-o cu zahăr și scorțișoară și voila: Ați obținut un delicios desert care nu a durat aproape deloc și a necesitat foarte puțin efort.

Ingrediente

Blat

  • Făină albă, pentru presărat
  • 3 foi de aluat pentru tartă, congelate

Umplutură

  • 2 conserve (de 425 g fiecare) de piure de dovleac (sau preparați propriul piure, după ce ați fiert dovleacul tăiat felii)
  • 1¾ căni de zahăr brun deschis
  • 4 ouă mari
  • 1½ căni de smântână pentru frișcă
  • 1 cană de lapte condensat
  • 1½ lingurițe de extract de vanilie
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • ¾ linguriță de ghimbir măcinat
  • ½ linguriță de nucșoară măcinată
  • ¼ linguriță de cuișoare măcinate
  • 1/8 linguriță de piper negru măcinat
  • 1 linguriță de sare

Topping

  • Frișcă (opțional)

Preparare

Poziționați un grătar în mijlocul cuptorului și preîncălzoți-l la 200°C.

Presăsați ușor făină pe o suprafață curată și desfaceți aluatul de tartă dezghețat. Folosind un sucitor, întindeți-l până formați un mare dreptunghi de aproximativ 30 cm x 45 cm, cu grosimea de 3 mm, astfel încât să acopere întreaga suprafață a tăvii.

Vezi detalii

Transferați aluatul într-o tavă de 25 cm x 38 cm și presați-l în tavă. Căptușiți marginile și tăiați excesul de aluat. Puneți-l deoparte.

Într-un bol mare, bateți piureul de dovleac, zahărul brun, ouăle, smântâna pentru frișcă, laptele condensat, vanilia, amidonul de porumb și condimentele până când amestecul devine neted și omogen. Turnați amestecul peste blatul de aluat și mișcați ușor tava pentru a netezi partea de sus.

Coaceți timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când crusta și umplutura sunt de un maro auriu. Încercați cu o scobitoare în mijlocul umpluturii pentru a vă asigura că iese curată. Scoateți-o din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Puneți apoi la frigider cel puțin trei ore până când se răcește complet și adăugați frișcă deasupra (opțional).

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *