Această panna cotta de cafea se prepară după rețeta clasică, aromatizată cu cafea solubilă sau espresso. Este foarte ușor de făcut și rezultatul este delicios.
Panna cotta de cafea conține doar 4 ingrediente, iar procesul este foarte simplu. Smântâna lichidă trebuie să fie ușoară, deoarece pentru frișca lichidă cu procent mare de grăsime face panna cotta prea densă.
Ingrediente pentru panna cotta de cafea
Jumătate de litru de smântână lichidă pentru gătit
6 foi de gelatină neutră
150 ml de cafea preparată cu cafea solubilă sau espresso negru
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
2 – 3 linguri de zahăr sau îndulcitor
Preparare
Hidratează foile de gelatină în puțină apă rece.
Prepară cafeaua folosind cafea instant sau espresso. Să nu fie mai mult de 150 ml de lichid.
Amestecă smântâna cu zahărul și cafeaua în blender.
Adaugă gelatina hidratată și bine scursă, apoi amestecă din nou.
Încălzește amestecul timp de 1-2 minute în cuptorul cu microunde, astfel încât gelatina să-și facă efectul. Amestecul cu gelatină nu trebuie să ajungă la fierbere, dar trebuie să fie bine încălzit pentru ca desertul să se închege corespunzător. După încălzire, amestecă din nou cu un tel pentru a omogeniza compoziția.
Toarnă amestecul în forme și lasă-l la răcit în frigider câteva ore, până când se încheagă. Panna cotta trebuie să fie închegată, dar să aibă o consistență ușor tremurătoare, așa că scoate-o din forme cu grijă ca să nu se rupă. Scufundă formele pentru 2 secunde în apă fiartă, apoi treci un cuțit cu lamă fină între prăjitură și formă și răstorni.
Poți servi panna cotta de cafea cu sirop de caramel sau ciocolată topită deasupra. Din aceste cantități ies 6-8 porții, în funcție de mărimea formelor.