Cea mai bună metodă de a găti varza de Bruxelles, pentru a obține un preparat „de lux” – fără fierbere! / Delicioasa rețetă este simplă și include praz, bacon și pesmet

varza bruxellesBUN Sursa foto: Pexels

Multe persoane cred că varza de Bruxelles se fierbe și atât. Ei bine, potrivit express.co.uk, ea poate fi preparată și altfel, iar rezultatul final este delicios.

Varza de Bruxelles poate fi o “piesă centrală” a cinei de Crăciun, dar probabil nu ai încercat să o gătești astfel.

Gratin de varză de Bruxelles cu bacon și pesmet crocant

Ingredientele rețetei:

Vezi detalii
  • Ulei de măsline
  • 3 bucăți mari de praz, tăiate subțire
  • 4 căței de usturoi zdrobiți
  • 450g varză de Bruxelles, tăiată mărunt
  • 2 căni de smântână pentru gătit
  • 120g brânză Gruyère ( o brânză tare și savoroasă)
  • 125g parmezan (plus extra pentru presărat deasupra, alături de pesmet)
  • 1/2 linguriță de cimbru
  • 1/4 linguriță de nucșoară
  • Sare și piper
  • Pesmet

Metodă de preparare a verzei de Bruxelles cu bacon și pesmet crocant

  • Preîncălzește cuptorul la 200°C și pregătește o tavă rezistentă la temperaturi înalte
  • Într-o tigaie mare, încălzește 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu, adaugă prazul tăiat și gătește timp de 4 minute. Adaugă usturoiul și mai gătește un minut.
  • Scoate prazul și usturoiul din tigaie și pune-le într-un bol.
  • Adaugă în tigaie smântâna, brânzeturile, sare, piper, cimbru și puțină nucșoară. Fierbe 5 minute, până când brânza se topește și sosul se îngroașă.
  • Amestecă prazul și varza de Bruxelles cu sosul, pune totul în tavă, presară pesmetul și coace timp de 20 de minute.
  • Opțional, poți adăuga bacon sau pancetta, pentru o notă mai savuroasă.

Acest preparat a fost, adesea, descris ca fiind „poate cea mai bună garnitură din toate timpurile”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *