Ce să mănânci la prânz dacă nu consumi pâine/ Variante de meniu recomandate de nutriționiștii

paine BUN Sursa foto: Pexels

Există mai multe motive pentru care cineva s-ar putea simți în impas, dacă a ales să nu mai mănânce pâine. Poți fi intolerant la gluten, poate vrei să reduci carbohidrații sau poate ești, pur și simplu, sătul de un aliment delicios, ieftin și sățios. Teoretic, există o mulțime de alimente care nu sunt pâine și pot fi, potrivit sporked.com, niște prânzuri grozave.

Supa de cartofi merge excelent fără pâine

Ca o ironie a sorții, parcă cele mai bune alimente sunt pe bază de carbohidrați, inclusiv supa de cartofi. Dacă te întrebi ce să mănânci, dacă nu mănânci pâine, pentru că vrei să renunți la carbohidrați, atunci poți să treci la un alt articol din această listă. Dar dacă ai nevoie de prânzuri fără gluten, dar care să conțină carbohidrați, atunci ai de unde alege. Supa de cartofi este plină de bucăți consistente de cartofi și poate avea în ea și bucăți de carne de pui, care te vor sătura, îndeplinind în același timp criteriile unei mese de prânz delicioase, fără pâine.

Vrei un prânz fără pâine/gluten? Alege plăcinta cu pui

O crustă este, din punct de vedere tehnic, diferită de o pâine, așa că această plăcintă fără gluten se află pe lista preparatelor ce pot fi mâncate dacă alegi să nu consumi pâine. Plăcinta poate avea și un sos, aromatic și vegetal, ce poate accentua gustul puiului. Practic, plăcinta cu pui este un prânz fără gluten, dar foarte gustos și hrănitor.

Fileuri de ton, cu usturoi, în ulei de măsline, dar mâncate fără pâine

Pentru un prânz fără pâine poți opta pentru fileuri de ton cu usturoi, în ulei de măsline. Sunt delicioase și pot fi consumate fără pâine.
Dacă vrei, totuși, să combini tonul cu ceva, nutriționiștii spun că poți lua niște biscuiți fără gluten, în așa fel încât să te bucuri de un prânz delicios, dar fără a consuma pâine.

Chana Masala, mâncarea indiană hrănitoare și sănătoasă, ce poate fi consumată fără pâine

Chana masala este un delicios preparat indian, cu chili verde, coriandru și garam masala (un amestec de condimente specific, folosit în bucătăria indiană). Ușor de făcut, extrem de aromat și satisfăcător, acest preparat din plante este sănătos și hrănitor. Chana masala merge bine fără pâine, fiind un preparat sățios și plin de arome. Năutul din Chana Masala și sosul condimentat și aromatic, fac din acest fel de mâncare un prânz excelent ce poate fi mâncat, evident, fără pâine.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *