Animalele de fermă în miniatură: „Sunt mai mici, mai practice, ocupă mai puțin spațiu și mănâncă mai puțin” – Le Monde / Mini-caprele, mini-măgarii și mini-vacile sunt la mare căutare

cancer, iowa, porumb, azotat

Animalele „mini” sunt foarte populare pe rețelele de socializare, fie că este vorba despre vaci, capre, măgari sau porci în miniatură. Proprietarii acestora au doar cuvinte de laudă pentru ele, transmite publicația Le Monde.

Alison Fontan crește capre mini, capre de companie, în regiunea Bordeaux. Femeia este activă pe rețelele de socializare, unde se autointitulează „goatfluencer”. Are peste 350.000 de urmăritori pe TikTok, iar în videoclipurile ei, caprele mici cu ochi albaștri și blană moale behăie pe un câmp. Strigătele lor drăgălașe captează atenția internauților. Cererea pentru aceste animale, care măsoară între 30 și 50 de centimetri la greabăn, a făcut ca agenda ei de comenzi să fie complet plină pentru următorii doi ani. Prețul depinde de mărimea, culoarea și raritatea caprei miniaturale.

@chevre_toy_miniature Micro chevreau rouan silver marques suisses. #elevagedupetitberger #chevretoyminiature ♬ son original – Elevage du petit berger

Preocupată de bunăstarea animalelor sale, ea le livrează personal clienților săi pentru a se asigura că acestea ajung pe mâini bune. „Într-o zi, un client m-a mințit și mi-am dat seama că trăia cu o mini-capră într-un apartament parizian”, a declarat ea. Mai mult, pentru a împiedica fenomenul „cumpărăturilor impulsive”, Fontan îi face pe oameni să conștientizeze responsabilitatea pe care o implică deținerea unei astfel de capre.

„Ei bine, am cedat. Am vrut un cal, apoi un câine, așa că iată-ne aici… Aici am ajuns”, spune, într-un videoclip postat pe TikTok, vizualizat de peste 6,7 milioane de ori, actorul Pierre Niney. El a anunțat că a adoptat un măgar în miniatură. „În 48 de ore, va dormi în dormitorul meu, cred”, a glumit Niney.

@pierrenineyIl est plus petit que mon chien… mais sa place dzns mon coeur est deja ENORME ❤️ 🫠♬ son original – Pierre Niney

Anthony Ré este un cântăreț devenit crescător de animale „mini” în Dordogne. „Videoclipurile cu pui de vaci din Statele Unite au stimulat cererea de animale miniaturale în Franța. Primesc o mulțime de telefoane. Dar primesc și multe mesaje întortocheate de genul ‘Cât costă creatura?’”, a spus el.

Ré crește mai multe specii de animale mici. El înmulțește vaci Dexter cu picioare scurte, negre, care măsoară 80 de centimetri la greabăn. Femelele se vând cu 1.000 de euro, iar masculii cu 500 de euro. „În ultimii doi ani, au fost rezervate înainte de a se naște”, spune fermierul.

Printre clienții săi se numără ferme educaționale, parcuri de animale sălbatice și persoane fizice. Oferta este mai mică decât cererea. „Există foarte puțini crescători de vaci miniaturale în Franța”, a spus Ré.

Specii de vaci în miniatură se găsesc în toată lumea. Pe lângă Dexter, provenită din Irlanda, mai există Vechur (India), Australian Lowline sau Minivaca (Mexic). Unele dintre ale au fost obținute prin împerechere selectivă, iar altele sunt rase tradiționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *