Ce mănâncă modelele: Josephine Skriver spune că urmărește o dietă 80/20, ceea ce înseamnă că mănâncă sănătos 80% din timp / Hailey Bieber ia trei mese pe zi, iar Stella Maxwell promovează moderația / Sportul „trebuie” făcut 19 iulie Valentin Bora 0 comentarii
Service-urile pentru sisteme de refrigerare de alimente și băuturi sunt asaltate de comenzi pe fondul caniculei / De ce le pică echipamentele magazinelor, restaurantelor și depozitelor 17 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
10 alimente „sănătoase” care de fapt nu sunt așa. Din listă fac parte cartofii dulci prăjiți și un tip de ulei de măsline 16 iulie Ioan Radu 0 comentarii
Raport FAO: Numărul peștilor din mări și oceane riscă o scădere dramatică dacă emisiile de CO2 nu se vor reduce 15 iulie Redacția 0 comentarii
Copenhaga va recompensa turiștii prietenoși cu mediul. Li se vor oferi gratuit mâncare și tururi ale orașului 13 iulie Redacția 0 comentarii
OPINIE Managementul riscurilor în agricultură: câteva lucruri pe care ar trebui să le facă statul și fermierii români 11 iulie George Mănescu 0 comentarii
EXCLUSIV Ministerului Agriculturii, despre seceta din România: Aproape 59.000 de hectare sunt afectate de seceta pedologică / S-a aprobat reabilitarea infrastructurii principale de irigații / Care sunt județele afectate și ce măsuri de sprijin pentru fermieri există 10 iulie Andreea Drăghici 0 comentarii
Franța olimpică se apără de Pesta Porcină Africană/O pictură rupestră, dovada că omul mănâncă porc de peste 50.000 de ani/Pușcărie pentru un kebab? – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 27 8 iulie Tiberiu Abraham 0 comentarii
Insectele au fost propuse pentru consum în Europa încă din 1885, însă au fost aprobate abia în 2021. În prezent, sunt autorizate 4 specii, iar UE nu ne obligă să le consumăm, ci doar menționează că acestea sunt comestibile 8 iulie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Ziua mondială a ciocolatei: Date importante din istoria ciocolatei în România / Prima rețetă de la noi a apărut în 1806 7 iulie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Cofeina ar putea fi o opțiune de tratament împotriva bolii Alzheimer/Studiile arată că poate încetini evoluția bolii la pacienți în fază incipientă 5 iulie Redacția 0 comentarii
Ce îți place mai mult să mănânci și să bei e scris în gene. Noile tehnologii încep să confirme unele condiționări provenite din ADN 3 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
Germania a pierdut peste 7.000.000 de porci/Spania acordă premiul ”Porcul de aur”/Investitorii aleg estul Europei – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 26 3 iulie Tiberiu Abraham 0 comentarii
Combinații de alimente comune și medicamente care trebuie evitate, potrivit experților / De ce trebuie spus pas la lactate în cazul unor antibiotice 3 iulie Ioan Radu 0 comentarii
O nouă perioadă „Covid-19”? Oamenii de știință se tem că o pandemie de gripă aviară s-ar putea instala pe nesimțite 1 iulie Redacția 0 comentarii
Consumul de cafea și activitatea sedentară zilnică sunt strâns legate. Este concluzia unui studiu pe populația americană derulat pe perioada unui deceniu 1 iulie Redacția 0 comentarii
Prețul usturoiului egiptean, cel mai ieftin de pe piață, deși s-a făcut de trei ori mai scump 30 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Summer Fancy Food la New York: 5 tendințe de top care schimbă industria alimentară și a băuturilor 29 iunie Redacția 0 comentarii
Bucătăria lui Don Quijote. Ce se mânca în La Mancha (Spania) pe vremea când Miguel Cervantes a scris această poveste clasică 28 iunie Redacția 0 comentarii
Istoria vinetelor: de la „oul Diavolului„ la una dintre cele mai populare legume de pe glob. Adusă în Europa de arabi și folosită inițial de evrei 28 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Anatomia votului negativ al delegației României la AgriFish/Cum a ajuns o teză propagandistică politică de stat în sectorul agricol 27 iunie Valentin Bora 3 comentarii
Pizza, AI și dilema: artă sau matematică? De ce crede cel mai important chef italian că AI este binevenită în horeca. Pizzaiolii napoletani nu sunt de acord 27 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Alimentele ultraprocesate au nevoie de avertismente de tipul celor pentru tutun, susțin oamenii de știință 27 iunie Redacția 2 comentarii
Canada se pregătește de luptă împotriva Pestei Porcine Africane/China importă porci din Rusia/Prețurile cărnii în Germania nu au crescut – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 25 25 iunie Tiberiu Abraham 0 comentarii
Excedentul UE din comerţul cu produse agroalimentare a crescut cu 13,8% în primul trimestru/Vânzările externe de măsline şi ulei de măsline au avut cea mai mare creştere 25 iunie Redacția 0 comentarii
Cultura de grâu din Banat, afectată de seceta pedologică/Doar câteva zone din nordul Transivaniei sunt neafectate 23 iunie Redacția 0 comentarii
Care țări oferă mâncare gratis la cantina școlii. Modele foarte diferite în Europa 23 iunie Redacția 0 comentarii
Cum au afectat inflaţia şi recesiunea obiceiurile alimentare ale argentinienilor/Consumul de carne de vită a scăzut considerabil 23 iunie Redacția 0 comentarii
Cum să îți alegi corect ce ulei de măsline cumperi în vacanța din Grecia. Zece sfaturi de la Cătălin Adam, președintele Asociației Degustătorilor Autorizați de Ulei de Măsline 22 iunie Cosmin Dragomir 1 comentarii
Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta? Am putea ajunge curând să-i lăsăm pe copii să se injecteze pentru a scăpa de probleme / Asta ne-ar putea falimenta sistemul medical – The Telegraph 21 iunie Redacția 0 comentarii
Cele mai ucigătoare alimente. Le găsim în magazine, dar ar trebui evitate pe cât de mult posibil 18 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Retailul și industria alimentară, în topul domeniilor care angajează studenți și elevi pe timpul verii 18 iunie Redacția 0 comentarii
VIDEO Cine controlează cu adevărat hrana și apa lumii? Iată cele mai importante 6 teme din noul documentar „The Grab” / Schimbările climatice ar putea susține agricultura Rusiei, iar mercenarii ocupă terenuri în Africa 18 iunie Ioan Radu 0 comentarii
Studiu recent: cele mai sănătoase 5 alimente din lume. La unele dintre ele putem avea ușor acces 16 iunie Redacția 7 comentarii
Cine a deschis primul restaurant din lume și cum a evoluat servitul clienților la masă 15 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cine sunt actrițele și prezentatoarele TV din România care au scris cărți de bucate? Laura Cosoi, cea mai prolifică autoare 15 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
ANALIZĂ: Consumul de ciocolată artizanală în România s-a dublat în ultimii doi ani / Țara produce mai puțin de 10% din necesarul său anual de ciocolată 14 iunie Redacția 0 comentarii
In bio veritas? Cine produce cel mai mult vin biologic în lume. Liderii agriculturii bio 13 iunie Redacția 0 comentarii
Producătorii europeni de lactate și carne de porc se tem de măsurile pe care le-ar putea lua China după ce UE a introdus tarife la automobile electrice importate din statul asiatic 13 iunie Redacția 1 comentarii
Statele membre UE aprobă interzicerea bisfenolului A în materialele care intră în contact cu produsele alimentare / O evaluare științifică arată că BPA a avut „efecte nocive potenţiale asupra sistemului imunitar” 12 iunie Redacția 0 comentarii
Studiu recent. Uleiuri de măsline din Italia și Spania, dar și alte uleiuri vegetale, depistate ca având particule de plastic 12 iunie Redacția 0 comentarii
A fost înființat Institutul Internațional al Jambonului / Un nou focar de Pestă Porcină Africană, în Germania / Șanse ca Euro 2024 să crească cererea de fripturi, ciolane și cârnați – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 23 11 iunie Tiberiu Abraham 0 comentarii
Un nou studiu arată că alimentele ultraprocesate pe bază de plante sunt legate de bolile de inimă și de moartea timpurie 11 iunie Redacția 0 comentarii
Deficitul de experți în ameliorarea plantelor ar putea avea un impact asupra securității alimentare globale 11 iunie Redacția 0 comentarii
Care sunt diferențele dintre rucola, păpădie și susai / Toate trei sunt comestibile și sunt folosite în special în salate 11 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
O criză ascunsă, post-Brexit: Fermierii britanici dezvăluie lupta lor dublă, cu schimbările climatice și sănătatea mintală 10 iunie Redacția 0 comentarii
Salmonella este vicleană: Iată ce trebuie să știți și ce trebuie să faceți pentru a vă feri de bacteria care îmbolnăvește milioane de oameni în fiecare an 10 iunie Redacția 0 comentarii
Unde trebuie să lași bacșiș în vacanță și cât. Dacă ajungi în China sau Japonia, să nu o faci pentru că îi jignești 9 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
STUDIU Ratele de cancer colorectal cresc semnificativ în rândul persoanelor cu vârsta de doar 10 ani / Oncolog: Nu știm cu adevărat de ce mai mulți tineri dezvoltă cancer colorectal acum, comparativ cu acum 30 sau 40 de ani 9 iunie Redacția 2 comentarii
Dulcis in fondo, dar moderat. Cum limităm zahărul când facem un desert și cu ce îl putem înlocui 8 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii