Albinele și prezervativele umplute cu chili sunt folosite în Tanzania ca arme în războiul dintre fermieri și elefanți

albine, tanzania, razboi, elefanti Sursa foto: PxHere

Există un conflict tot mai intens între oameni și elefanți în Tanzania, din cauza reducerii habitatelor și a creșterii populației, transmite Al Jazeera.

Fermierii, precum Mwana Athumani Msemo, suferă pierderi semnificative deoarece elefanții distrug culturile și uneori chiar ucid oameni.

Problema este larg răspândită, în Africa înregistrându-se o creștere a acestor conflicte pe măsură ce teritoriile oamenilor și ale elefanților se suprapun. Deși elefanții sunt venerați de mulți oameni de pe continent, ei reprezintă o amenințare pentru mijloacele de trai ale multor persoane.

Au fost găsite unele soluții inovatoare, cum ar fi utilizarea albinelor și a prafului de chili pentru a descuraja elefanții, dar problemele persistă.

Elefanții se tem de albine, iar fermierii au pus stupi în jurul fermelor. Metoda a fost folosită pentru prima dată cu succes în Kenya. Lucy King, o cercetătoare, a realizat chiar și un manual care este folosit de conservaționiștii din Tanzania până în India.

Tot în Tanzania, unii oameni au început să umple prezervative cu pudră de chili – un condiment pe care elefanții îl urăsc – pe care le folosesc pe post de bombe cu care încearcă să alunge pachidermele care se apropie de culturile lor.

Problemele legate de despăgubirea celor afectați de atacurile elefanților complică și mai mult situația, deoarece mulți dintre aceștia se simt neglijați de autorități.

Situația subliniază nevoia urgentă de soluții durabile pentru a proteja atât oamenii, cât și elefanții din Tanzania.

Citește și Profesorul din Zimbabwe transformat în crescător de viermi / Bărbatul are, pentru prima dată în viață, o casă și o mașină

Sursa foto: PxHere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *