Principalele motive pentru care ni se taie compoziția de prăjitură
Atunci când adăugăm ouă sau alte lichide peste untul bătut, există riscul ca amestecul să se „taie”. Acest lucru se întâmplă deoarece adăugăm apă într-o emulsie existentă, în unt apa și grăsimea fiind deja amestecate.
Cum să previi acest lucru?
Pentru a evita această problemă, este recomandat să folosești unt moale și să te asiguri că ouăle și celelalte lichide sunt la temperatura camerei. Adaugă ouăle și celelalte ingrediente treptat, și încorporează-le complet înainte de a continua.
Ce să faci dacă s-a tăiat?
Dacă ni s-a tăiat deja compoziția, este necesar să o încălzești ușor și să o bați până când capătă o textură netedă și omogenă. Provocarea constă în a-l încălzi suficient pentru a-l repara, dar fără ca untul să se topească complet.
Dacă untul se topește în exces, mai ales într-o prăjitură cu fructe, acestea vor avea tendința să se scufunde în aluat în procesul de coacere.
Există și soluția de a încălzi ușor amestecul în cuptorul cu microunde timp de 6-8 secunde, apoi să-l bați energic. Alternativ, poți încălzi ușor bolul (fără a-l lăsa să devină fierbinte) și apoi să bați compoziția.
Cu răbdare și tehnicile potrivite, o compoziție de prăjitură tăiată are o șansă să fie reparată.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food: