Paste la tigaie cu pui, spanac, lămâie și parmezan / O cină delicioasă, pe care toți o vor îndrăgi / E gata în doar 30 de minute

Paste la tigaie cu pui, lămâie si usturoi FOTO: Eatingwell/Jake Sternquist

Această rețetă de paste la tigaie combină piept de pui slab și spanac sotat, pentru o masă cu gust de usturoi și lămâie, perfectă cu puțin parmezan presărat deasupra. Este o cină rapidă și ușoară, creată în urmă cu mai bine de zece ani, conform eatingwell.com. Este un fel simplu de mâncare pe care toți îl vor iubi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Atât pieptul de pui, cât și pulpele de pui se potrivesc unei diete echilibrate și sunt delicioase în această rețetă. Dacă vrei să reduci grăsimea, folosește piept de pui sau îndepărtează pielea și grăsimea de pe pulpe. Atât pieptul, cât și pulpele furnizează proteine, vitamine din complexul B și colină – esențiale pentru sănătatea sistemului nervos.

Ingrediente

  • 225 g paste penne fără gluten sau din grâu integral
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 450 g piept de pui sau pulpe dezosate și fără piele, tăiate cuburi
  • ¾ linguriță sare
  • ¼ linguriță piper măcinat
  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 250 ml vin alb sec
  • 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
  • 60 ml suc de lămâie
  • 80 g unt nesărat, tăiat cubulețe
  • 4 linguri parmezan ras (împărțite)
  • 10 căni (aprox. 300 g) spanac proaspăt tocat

Mod de preparare

  1. Fierbe o oală mare cu apă și adaugă pastele. Gătește conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Păstrează 120 ml din apa în care au fiert pastele, scurge-le și lasă-le deoparte.
  2. Între timp, încălzește uleiul într-o tigaie mare, cu margini înalte, la foc mediu-mare. Adaugă bucățile de pui, sare și piper. Gătește, amestecând ocazional, până când termometrul introdus în partea cea mai groasă a cărnii indică 74°C, aproximativ 5-7 minute.
  3. Adaugă usturoiul și gătește 1 minut, amestecând, până devine aromat. Toarnă vinul, coaja și sucul de lămâie. Lasă să fiarbă ușor la foc mediu-mare, amestecând din când în când.
  4. Adaugă untul și 1 lingură de parmezan. Amestecă continuu cu telul până când sosul devine cremos și omogen, aproximativ 2 minute. Adaugă 60-120 ml din apa de la paste și continuă să gătești 2 minute, până sosul se îngroașă ușor.
  5. Pune spanacul tocat și pastele gătite în tigaie. Gătește la foc mediu, amestecând ocazional, până când spanacul se înmoaie și devine verde intens, aproximativ 5 minute.
  6. Împarte pastele în 4 porții și presară restul de 3 linguri de parmezan deasupra.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *