Salatele germane de cartofi (în germană: Kartoffelsalat) sunt un preparat tradițional foarte popular în Germania, dar rețeta diferă semnificativ de la o regiune la alta. Există cam două variante mari: în sudul Germaniei (Bavaria), salata se face fără maioneză, cu un dressing cald pe bază de supă de carne, oțet, muștar și ulei, uneori cu ceapă sau murături. Este mai ușoară și adesea servită caldă sau la temperatura camerei. În nord se folosește maioneză (uneori combinată cu iaurt), iar salata este mai densă, rece și cremoasă.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Variațiile țin și de ingredientele suplimentare adăugate. Nemții pun cel mai adesea și ceapă roșie sau verde, castraveți murați, ou fiert, uneori măr sau bacon crocant. Vom prepara o variantă care trezește imediat ideea unei salate germane, pentru că vorbim de cartofi, crenvurști, ceapă și maioneză.
Ingrediente
4 cartofi
1 ceapă mică sau 1 legătură de ceapă verde
2 crenvurști mari sau 3 mici
3 castraveți murați
1-2 linguri de maioneză eventual amestecată cu o cantitate egală de iaurt grecesc
50 de gr de măsline (mie îmi plac cele din tipul Kalamata)
Sare, piper
Suc de lămâie (opțional).
Preparare salată de cartofi în stil german
Se spală și se fierb cartofii în coajă. În alt vas fierbem și crenvuștii.
Tăiem ceapa și castraveții murați în felii subțiri, lăsăm castraveții la scurs într-o sită.
Amestecăm maioneza cu iaurt și suc de lămâie. Dacă vrem un gust perfect, preparăm maioneza în casă, nu e greu, avem nevoie doar de un blender vertical și puțină tehnică, vezi aici explicația pas cu pas.
Curățam și tăiem în cuburi cartofii, iar crenvurștii îi facem rondele. Punem într-un vas de salată cartofii, crenvurștii, ceapa, castraveții și completăm cu sare, piper și maioneza pregătită.
Servim ca atare sau ca garnitură la o friptură (în acest ultim caz eliminăm crenvurștii din lista de ingrediente).
Poftă bună!
Citește și
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 21-27 iulie