Cea mai bună înghețată este cea preparată acasă, din fructe proaspete și fără zahăr adăugat. Nu e atât de complicat cât pare și nici nu durează mult. Tot ce trebuie este să congelăm fructele și să avem un blender la îndemână.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 7-13 iulie
Ingrediente pentru înghețată
2 banane congelate (înainte de a le congela, le curățăm de coajă și le tăiem felii)
2 linguri miere (opțional), poți pune și sirop de agave, arțar, eu am pus 3 lingurițe de sirop de curmale
1 linguriță cacao
1 linguriță esență de vanilie
50 de gr de ciocolată neagră sau cu lapte, după gust.
Preparare înghețată de banane și ciocolată
Punem în blender ciocolată tăiată în cubulețe și o mărunțim bine. Adăugăm restul ingredientele: bananele congelate, cacao, esența de vanilie, mierea sau ce alt îndulcitor natural puneți, dacă puneți.
Mixăm în 2-3 reprize de 20 de sec, împingând cu spatula fructele spre lamele blenderului. Când e gata punem într-un vas și o servim.
Servire
Se servește imediat în cupe sau cornete. O putem decora cu ciocolată topită sau mărunțită.
Dacă nu consumăm toată înghețata, ideal este să o punem în congelator în forme de cuburi de gheață, pe care – când dorim să le consumăm – le vom mai trece prin blender câteva secunde. Puteți folosi și pahare de plastic de unică folosință.
Dacă vrei o variație de gust, îi pui și o linguriță de cafea instant.
Citește și
ABC în bucătărie | Trei secrete pentru ca înghețata de casă să nu aibă ace de gheață în compoziție