Cele mai pufoase și mai dietetice clătite pentru micul dejun. Pancakes proteice din albușuri și făină de ovăz, cu un conținut de grăsimi care tinde spre zero, în combinații dulci sau sărate

pancakes-din-albusuri-si-faina-de-ovaz-cu-continut-de-grasimi-care-tinde-spre-zero-si-nivel-bun-de-proteine foto: ID 211727155 © Saman Sukjit | Dreamstime.com

O rețetă gustoasă și sănătoasă de pancakes pentru micul dejun, ideale într-o alimentație echilibrată, mai ales dacă vrem să reducem nivelul de grăsimi din alimentație.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Se prepară extrem de ușor, amalgamând bine albușurile de ouă bine bătute cu făina de ovăz. Este prin definiție și o rețetă antirisipă, dat fiind că de multe ori rămân albușuri de la ouăle folosite pentru alte rețete. Iar dacă nu avem făină de ovăz, putem măcina cu un mixer electric fulgii de ovăz naturali. Dar în general se găsește în toare marile lanțuri comerciale făina de ovăz.

Ingrediente pentru 4 porții/ circa 8 pancakes din albușuri

  • 200 g albuș de ou (aproximativ 6 albușuri)

  • 100 g făină de ovăz

  • 1 linguriță de praf de copt pentru prăjituri

  • 1 lingură cu vârf de zahăr brun, 1 vârf de cuțit de sare

  • 1 lingură de apă

Mod de preparare

1. Prima etapă pentru a prepara clătitele proteice cu albuș și ovăz este să pui într-un bol încăpător albușurile de ou și zahărul brun, amestecând energic cu o furculiță sau un tel. Completează, în timp ce bați, și cu lingura de apă.

2. Adaugă apoi făina de ovăz și praful de copt și amestecă bine până obții un aluat neted, omogen și fără cocoloașe.

3. Încălzește o tigaie pe foc și unge ușor cu un șervețel înmuiat într-un strop de ulei. Unele tigăi antiaderente nici nu au nevoie să fie unse, chiar.

4. Toarnă o porție mică de compoziție în tigaia fierbinte și așteaptă până când apar bule la suprafață, circa 40 de secunde, la foc mediu.

5. Cu ajutorul unei spatule, întoarce clătita și gătește-o încă puțin pe cealaltă parte, până capătă ușor culoare.

6. Procedează la fel cu toată compoziția.

Aceste pancakes din albușuri pot fi servite, după preferință, cu fructe, cu iaurt sau chiar cu creme tartinabile. Dacă eliminăm zahărul, se pot folosi în loc de pâine.

Se păstra într-un recipient ermetic la frigider maxim 2 zile, dar pot și congela cu succes și dezgheța la nevoie.

Alte idei de mic dejun:

Pancakes din mazăre și iaurt, cu sau fără brânzeturi 

Lousiana pancakes, din cartof dulce, fără zahăr adăugat

Clătite din boabe de năut din conservă și dovlecei 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *