Tentante pahare de latte matcha rece au invadat în ultimele zile rețelele sociale. Dacă te atrage ideea să îl pregătești cu propriile mâini acasă – nu e niciodată prea târziu sau prea mult pentru ca cineva să te invidieze pentru aptitudinile remarcabile în bucătărie – iată pașii simpli de urmat. Se înlocuiește cafeau cu pulbere matcha, păstrând ca bază laptele.
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 7-13 iulie
Ingrediente pentru 2 porții de latte matcha
-
2 lingurițe de matcha de calitate
-
120 ml apă caldă, nu fierbinte
-
400 ml lapte la alegere: lapte de ovăz, lapte de migdale, lapte integral de vacă sau degresat
-
3-4 lingurițe de sirop de agave, miere sau sirop de arțar
-
cuburi de gheață
-
frunze de mentă proaspătă
-
coajă de lime sau de lămâie
Procedeu
-
Cerne lingurița de matcha într-un bol sau într-o cană. Acest pas previne formarea cocoloașelor.
-
Toarnă apa caldă peste pulberea de matcha cernută.
-
Cu ajutorul unui chasen (tel de bambus) sau al unui mini tel electric, bate energic matcha până când se formează o spumă ușoară și amestecul devine omogen și neted.
-
Adaugă siropul de agave (sau alt îndulcitor ales) în matcha preparată și amestecă bine.
-
Umple un pahar înalt cu multă gheață.
-
Toarnă laptele pe care îl preferi peste gheață.
-
Toarnă încet matcha peste laptele cu gheață: stratul verde intens se amestecă treptat cu albul laptelui, creând un efect marmorat spectaculos.
-
Decorează cu câteva frunze de mentă proaspătă și o coajă subțire de lime sau lămâie – pentru un plus de aromă și estetică.
Sugestii pentru un plus de prospețime
-
Fructe: încearcă să adaugi câteva felii subțiri de căpșune sau piersici pe fundul paharului, înainte de gheață – pentru o notă fructată.
-
Variantă efervescentă: pentru o versiune mai ușoară și răcoritoare, înlocuiește o parte din lapte cu apă tonică sau apă minerală carbogazoasă.
-
Latte matcha rece “blended”: mixează toate ingredientele (cu excepția decorului) cu o mână de gheață – vei obține o băutură asemănătoare cu un smoothie.