Cunoscutul ghid Michelin al restaurantelor lansează anul viitor o ediție locală în Arabia Saudită

prima-edititie-din-Arabia-Saudita-a-ghidului-Michelin-anuntata-pentru-2026 foto: financialpost.com

Ca o confirmare a atracției în creștere pe care o exercită țările din Golful Persic pentru turism și investiții, prestigiosul ghid Michelin al restaurantelor a anunțat apariția, anul viitor, a primei ediții locale din această regiune geografică, realizată în Arabia Saudită, anunță agenția Ansa, preluând informația din media locale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Prestigiosul ghid se va concentra inițial asupra panoramei gastronomic din capitala Riad, urmând apoo să se extindă treptat spre alte orașe mari.

Organizat în colaborare cu Comisia pentru Artele Culinare, o filială a Ministerului Culturii din Arabia Saudită, „noua selecție se va axa pe orașele vibrante Riad și Jeddah, începând totodată să exploreze diferitele regiuni ale Regatului, inclusiv Khobar, Al-Ula și multe altele”, se arată într-un comunicat de presă.

Scopul final este „de a explora treptat regiunile pentru a descoperi toate comorile culinare și a ne asigura că nu lăsăm nimic neexaminat. Cred că aveți tradiție, aveți dinamism, aveți tineri talentați”, a declarat Gwendal Poullennec, directorul internațional al Ghidului Michelin, potrivit ArabNews.

Peste 22.000 de restaurante, dintre care 1500 de nivel considerabil

Potrivit ziarului italian Il Sole 24 Ore, în Arabia Saudită sunt peste 22.000 de restaurante, o cifră care reprezintă dublul nivelului de acum doar cinci ani în urmă. Dar nu este vorba doar despre cantitate.

Ceea ce iese în evidență este incredibilul salt calitativ. Aproximativ 1.500 de localuri sunt considerate de nivel mediu-înalt, dintre care un număr tot mai mare cu ambiții internaționale. Au bucătării conduse de chefi formați la Paris, Tokyo și New York, care astăzi reinterpretează rădăcinile saudite într-o cheie contemporană, îmbinând creativitatea și identitatea cu o maturitatea profesională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *