Înghețată de cafea făcută în casă. Rețetă ușoară și rapidă, fără aparat de înghețată

inghetata-de-cafea-facuta-in-casa-reteta-usoara-si-rapida-fara-aparat-de-inghetata foto: dreamstime.com / ID 25733662 © Stockcreations

Cafea și înghețată într-un singur preparat. Cremoasă, aromată și fără aparat de făcut înghețată. Putem prepara înghețată cu gust de cafea în doar câteva minute, din frișcă, lapte condensat și cafea tare. Un desert răcoritor și energizant, perfect pentru vară și ușor de personalizat, propus de italiaatavola.net.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Dificultatea de preparare este extrem de scăzută, la fel ca și timpul necesar. Are costuri reduse dar, atenție, nivelul caloric nu este deloc neglijabil: circa 300 kcal/porția. Este abordabilă atunci când meniul meselor principale este limitat caloric. Și poate fi o gustare ideală peste zi, mai ales atunci când nu vrem să ieșim din casă. Dar și un preparat interesant la finalul mesei de duminică, tocmai pentru că include și cafea și desert. Energia și aroma cafelei îmbinate cu cremozitatea rece a înghețatei. Mixul perfect pentru zilele de vară.

Ingrediente pentru 2 porții de înghețată de cafea

400 g smântână dulce pentru frișcă

200 g lapte consendat

50 g zahăr

2 cafele tari, preferabil espresso, sau cafea instant

granule de cafea, ciocolată rasă sau sirop de caramel, pentru decor

Procedeu

1.Prepară cafeaua tare și las-o să se răcească. În lipsa unui aparat pentru espresso, merge și cafea instant sau chiar cafea făcută la ibric dar tare și filtrată de două ori.

2.Într-un bol, mixează smântâna lichidă pentru frișcă cu zahărul. Acționează mixerul până obții o compoziție similară cu frișca pentru tort.

3.Într-un vas oarecare, amestecă apoi cafeaua răcită cu laptele condensat și omogenizează bine.

4.Amestecă frișca montată cu compoziția de lapte și cafea. Această operațiune trebuie făcută cât mai încet, de jos în sus, pentru ca frișca să nu piardă aerul înglobat.

5.Toarnă compoziția într-o caserolă pentru congelator.

6.Lasă la congelat cel puțin 4 ore.

6.Servește cu ciocolată rasă sau granule crocante de cafea sau chiar sirop de caramel, pentru un plus de savoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *