Dacă ne gândim la desert, spunem ciocolata. Dacă suntem triști, devine refugiul și salvarea noastră din depresie. Dacă vrem să ne răsfățăm, apelăm la ea. În esență, ciocolata este unul dintre cele mai iubite produse din lume și pe bună dreptate, deoarece, deși există multe opțiuni nesănătoase, atunci când o alegem corect, ne poate oferi beneficii nebănuite pentru sănătate.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Dar ce trebuie să avem în vedere pe etichetă pentru a alege o ciocolată de calitate? Ideal ar fi să căutăm întotdeauna ca produsul să conțină cacao naturală, nealcalinizată (un proces care o face mai solubilă și reduce aciditatea, dar care elimină antioxidanții). Iar lipsa zahărului din ea este un plus. Există acum ciocolată fără zahăr adăugat sau cu îndulcitori hipocalorici care nu provoacă spike glicemic.
De asemenea cu cât mai puțin procesată este (cu cât are mai puține ingrediente), cu atât mai bine. În ceea ce privește cantitatea de cacao, ar fi bine să alegem ciocolata cu cel puțin 85% cacao.
Având toate acestea în vedere, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de trei variante de bomboane de ciocolată făcute în casă.

Bomboane de ciocolată cu nuci
Putem folosi fistic decorticat, migdale prăjite, alune de pădure, nuci sau nuci pecan.
Bomboane de ciocolată cu fructe
Alege afine și zmeură proaspete, felii de mandarine mici sau taie o fanană în felii.
Bomboane de ciocolată cu fructe confiate
Taie orice fel de fructe uscate sau confiate în bucățele.
Preparare bomboane de ciocolată
În toate cele trei cazuri pune ingredientele folosite într-un bol. Toarnă deasupra ciocolata topită la bain marie sau în microunde și amestecă.

Ia cu lingura porții din amestec și așază-le pe hârtie de copt.
Pune-le la frigider pentru 30 de minute. Și gata. Aveți propria cutie de bomboane asortate, fără zahăr adăugat.