Ce sosuri rapide făcute în casă din ingrediente la îndemână se potrivesc cu carnea pe grătar/ Nu e nevoie neapărat să cumperi sos barbque, ketchup sau maioneză

sosuri rapide pe care le poti face acasa pentru gratar, merg si cu carne, si cu legume foto: freepik.com

Pe lângă carnea la grătar, sosurile cele mai potrivite nu sunt cele cu multe grăsimi, ci sosurile cu o notă acidă, fluide și cu note cât mai fresh. Și cu atât mai puțin cele industriale pline de grăsimi hidrogenate, aditivi și consevanți. Există sosuri rapide pentru carnea la grătar care nu îngrașă și nu ne fac rău.

Trei variante ultrarapide de sos pentru carnea la grătar

Se prepară, fiecare, în timp record, mixând toate ingredientele la un loc, cu un mixer vertical sau un blender. În lipsă, chiar de mână. Tăiem cât mai mărunt totul cu cuțitul și amalgamăm energic, folosind un borcan sau o sticlă. Nu există neapărat cantități precise, fiecare adaugă ingredientele a sentimento, cum spun italienii.

-sos de pătrunjel – mult pătrunjel verde, sare, usturoi, ulei și suc de oțet balsamic

-sos de iaurt – iaurt obișnuit, usturoi verde, ardei iute și suc de lămâie

– sos vinaigrette cu muștar – muștar, ulei, oțet, ideal de mere, miere

Sosuri rapide pentru grătar făcute în casă pe modelul celor din comerț

Dar poate ne inspiră și ne atrag mai cunoscutele gusturi ale sosurilor pe care le găsim de obicei în comerț și nu vrem să renunțăm la ele, sau nu complet. Sunt foarte ușor de preparat în casă, fără cine știe ce ingrediente ieșite din comun. E doar o chestiune de stereotip, de obiceiuri care devin a doua natură.

Nu doar că ies bune, ies mult mai bune, dincolo de faptul că sunt lipsite de încărcătura nutrițională negativă a celor comerciale. Sunt OK și ele din când în când, dar dacă le alternăm cu variantele lor mai sănătoase, e și mai bine. E vorba de sosul barbeque, sosul ketchup, maioneza home made.

Complementar sau alternativ, rămân opțiuni de top pe lângă carne și sosul guacamole, guacachile sau pico de galo, din gastronomia Americii de sud. Sunt nelipsite în restaurantele de tip churrascaria, de carne.

Fie că e 1 mai sau e un grătar de duminică alături de prieteni sau familia lărgită, toate aceste sosuri enumerate mai sus se combină la perfecție și cu carnea la grătar, dar la fel de bine și cu legumele adăugate acesteia și gătite împreună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *