Proprietarului unui restaurant din UK a verificat timp de o săptămână înregistrările de pe telecamerele interne pentru a demonstra unui client că recenzia negativă pe care o lăsase despre consumație nu corespundea faptelor

restaurant chinezesc foto: facebook.com

Apar tot mai multe controverse legat de folosirea abuzivă a rețelelor sociale în industria restaurantelor, iar proprietarii încearcă să elaboreze forme de apărare împotriva recenziilor care nu corespund faptelor.

Recent, un proprietar de restaurant din Cambridgeshire a declarat că folosește înregistrările video din local pentru a demonta recenziile „absurde” lăsate de clienți, scrie cotidianul britanic The Independent.

Jackie Wan, proprietarul și bucătarul-șef al restaurantului Forum Chinese din Great Shelford, administrează localul de 11 ani. El  a spus că folosește înregistrările video pentru a „clarifica” problemele ridicate de clienții nemulțumiți care lasă recenzii de una sau două stele online.

Într-un caz, bucătarul-șef a desfășurat o investigație de o săptămână și a analizat imaginile video după ce un client s-a plâns de comanda sa de stir-fry, despre care a spus că avea doar patru creveți. În urma analizei înregistrării, răspunsul lui a scos la iveală un alt adevăr.

Cum suna recenzia de pe un site specializat

„Am ajuns destul de devreme sâmbătă seara pentru a evita aglomerația, mâncarea noastră a fost adusă rapid, fără prea mult gust sau consistență. Creveții sizzle cu ceapă au fost literalmente o farfurie mare cu patru creveți și o grămadă de ceapă! 15£! Per total, am fost foarte dezamăgiți de calitatea și prezentarea mâncării”, a scris clientul în recenzie.

Ce a descoperit proprietarul restaurantului

„Am reușit să verificăm filmările pentru a clarifica problemele menționate de tine. Este păcat că ai simțit astfel, mai ales că toți ceilalți clienți de la Forum în acea seară s-au bucurat de mâncare și de atmosfera localului. Creveții sizzle cu orez au fost serviți la 18:53:25. Din calculele mele, a fost vorba de șapte bucăți, care este numărul standard de creveți pentru preparatele noastre principale.”

Originar din Hong Kong, proprietarul localului, totodată responsabilul cu bucătăria, a declarat că folosește dovezile video doar atunci când reclamațiile nu se potrivesc cu ceea ce își amintește el sau echipa sa despre incident.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


În plus, el a mai replicat că bolurile erau aproape goale când a fost eliberată masa, în replică la afirmația clientului potrivit căreia „au mâncat cât au putut”, el și cine îl însoțea.

„Dacă apare vreo problemă din partea noastră sau dacă greșim, atunci bineînțeles că încercăm să compensăm… Sunt mai mult decât fericit să ofer de mâncare. Dar sunt unii clienți pe care, indiferent ce faci, nu îi poți mulțumi. Asta este ceea ce nu suport, pentru că nu am făcut nimic greșit. Nu mă voi umili în fața nimănui. Voi lupta atunci când vina nu este de partea noastră”, a mai explicat proprietarul localului cu un rating mediu pe toate rețelele de peste 4,5 stele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *