O simplă conservă de fasole poate fi un bun punct de plecare pentru un prânz rapid și care satisface pe toată lumea, mai ales dacă avem în minte un meniu cu carne de pui și nu prea știm cum să o mai declinăm.
Dă mai bune rezultate dacă folosim pulpe, dar merge și cu piept, aripi sau ciocănele. Trebuie doar să ținem cont de faptul că pieptul este mai uscat lipsit de grăsime, deci va ieși ceva mai uscat.
Totul e mult mai rapid cu fasole din conservă, dar firește că putem folosi fasole fiartă pornind de la boabe, e chiar mult mai bună dar cere mai mult timp. O soluție pentru oamenii ocupați este aceea de a fierbe o dată mai mult, eventual la un slow cooker sau oală sub presiune, congelând porționat ce e în plus.
Ingrediente pentru 4 porții de pulpe de pui cu fasole
4 pulpe de pui, sau alte bucăți, după preferințe
300 g fasole prefiartă, din conservă sau fiartă pornind de la boabe uscate
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
1 tijă de țelină
1 ceapă
opțional, 1 bulb de usturoi
20 g de făină 00
1/2 pahar de vin alb sec
ulei, sare, piper
150 g suc de roșii de tip passata
Procedeu
După ce am pregătit toate ingredientele și le-am așezat la îndemână, începem prin a înăbuși cu carnea, astfel: trecem pulpepe prin foarte puțină făină, după ce le crestăm puțin.
Într-o tigaie antiaderentă, adăugăm puțin ulei și sotăm ceapa împreună cu țelina, ambele tăiate fin. Eventual, dacă folosim, și usturoil împreună cu ele.
Adăugăm acum bucățile de pui și le rumenim ușor pe toate părțile, cât mai uniform. Turnăm vinul alb și ținem focul iute, să se evapore. Când alcoolul s-a evaporat complet, adăugăm fasolea prefiartă, sosul de roșii și circa 1 pahar de apă.
Amestecăm bine și lăsăm să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute. Potrivim de sare și piper spre final, iar după ce stingem focul adăugăm pătrunjel proaspăt tocat fin, sau mărar, merg ambele la fel de bine. Un preparat care merge foarte bine și la cină, servit cu pâine de calitate alături, pe post de fel unic. Avem în farfurie toate categoriile de macronutrienți: proteine sănătoase din carnea de pui și din fasole, carbohodrați din fasole, fibre, vitamine și săruri minerale din partea de legume aromatice și din sosul de roșii, grăsimi în cantități limitate, din carnea de pui și ulei.