Această rețetă de vită mongolă este una dintre cele mai delicioase. Fâșii de vrăbioară de vită (flank steak) sunt prăjite și amestecate cu un sos bogat, dulceag și lipicios, cu ceapă verde feliată. Se servesc apoi cu orez sau tăiței pentru a recrea gustul delicios al mâncării chinezești de tip takeout, recomandă downshiftology.com.
Rapid de preparat
Ai nevoie de aproximativ 30 de minute în total, cu cea mai mare parte a timpului dedicată pregătirii ingredientelor. Odată ce totul ajunge în wok, în doar 15 minute este gata, la fel ca alte rețete rapide de stir-fry, precum puiul Kung Pao sau Pepper Steak Stir-Fry.
Nu necesită marinare sau metode speciale de frăgezire. Unele restaurante marinează carnea peste noapte sau folosesc tehnica numită „velveting”. Dar poți obține un Mongolian Beef delicios și fără aceste etape suplimentare.
În mod normal, se folosește vrăbioară de vită (flank steak), datorită texturii fragede și a aromei sale intense. Alternativ, poți folosi antricot de vită (sirloin steak) sau carne de tip skirt steak, atâta timp cât este un tip de carne fragedă și rapid de gătit.
Sosul Mongolian Beef este o combinație delicioasă de sos de soia tamari (sau clasic), zahăr de cocos, apă, ulei de susan, melasă blackstrap, ghimbir proaspăt și usturoi.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Cum să servești Mongolian Beef
Cu orez – Orezul absoarbe perfect tot sosul delicios.
Cu tăiței – Poți folosi tăiței lo-mein, chow-mein, ramen sau chiar tăiței de orez (dacă urmezi o dietă fără gluten).
Cu legume – O porție de fasole verde trasă la tigaie cu usturoi, broccoli prăjit sau varză sotată completează perfect acest fel de mâncare.
Cu salată – Dacă vrei o variantă mai fresh, încearcă o salată asiatică de castraveți cu ulei de chili sau un coleslaw asiatic cu dressing de miso și susan.
Ingrediente
Pentru vită mongolă:
- 2 linguri ulei de avocado (sau alt ulei rezistent la temperaturi ridicate)
450 g vrăbioară de vită (flank steak)
¼ cană amidon de porumb
3 fire ceapă verde, tăiate pe diagonală
Pentru sos:
½ cană sos de soia tamari (sau clasic),
⅓ cană zahăr de cocos,
¼ cană apă,
2 lingurițe ulei de susan,
1 linguriță melasă blackstrap,
1 linguriță ghimbir proaspăt, tocat mărunt,
4 căței de usturoi, tocați fin.
Ingredientele se găsesc și la noi, unele doar în magazine naturiste sau magazine onlone (zahărul de cocos și melasa)
Instrucțiuni pas cu pas
Pregătește sosul – Amestecă toate ingredientele pentru sos într-un bol și lasă deoparte.
Taie și pregătește carnea – Feliază carnea și acoperă-o cu amidon de porumb.
Prăjește carnea – Încinge uleiul într-un wok și prăjește carnea în tranșe, până când este rumenită.
Fierbe sosul – Toarnă sosul în wok și lasă-l să fiarbă 4-5 minute, până când începe să se îngroașe.
Amestecă totul – Adaugă carnea înapoi în wok, amestecă bine și mai gătește încă 1-2 minute.
Servește și bucură-te de gust – Presară ceapă verde și savurează alături de orez sau tăiței!
Această rețetă de vită mongolă este perfectă pentru o masă rapidă și delicioasă!