Teoretic e destul de greu ca un fruct de avocado să ajungă prea copt, mai ales pentru cei care aparțin iremediabil partidului iubitorilor de avocado. Dar dacă din cine știe ce motive se întâmplă, iată cum putem transforma pulpa sa într-un desert ușor, fără zahăr și fără făină. O propunere a ziarului britanic The Guardian.
Este unul dintre cele mai simple deserturi posibile. Probabil de departe și cel mai sănătos, din ingrediente exclusiv crude. E posibil să folosim și pastă de curmale sau alți îndulcitori naturali, precum sirop de agave, melasă sau sirop de arțar. Dar de departe rezultatul cel mai bun îl obținem folosind miere. Este extrem de simplu de făcut.
Ingrediente pentru 4 porții de mousse de avocado
1 fruct de avocat foarte copt
25 g cacao amară
30 g miere crudă
topping, la alegere: fulgi de sare de mare, petale de trandafir, coajă de portocală confiată, ciocolată rasă, boabe de cafea, migdale
Procedeu
Se taie fructul de avocado în jumătate și se scoate sâmburele, se adaugă pulpa într-un blender. Se adaugă peste el mierea și praful de cacao și se mixează până compoziția devine fină și înglobează aer. Dacă e necesar, se adaugă puțină apă pentru a obține o consistență cremoasă.
Se tranferă crema obținută de tip mousse în patru pahare mici sau cupe sau borcane mici de sticlă. Se acoperă și se lasă la frigider câteva ore sau peste noapte. Se conservă până la trei zile.
Se poate servi așa cum e sau se poate completa cu toppinguri precum fulgi de sare de mare, petale de trandafir, ciocolată rasă, boabe de cacao, migdale, alune sau nuci măcinate. Dacă preferăm, și cu puțină frișcă. Sau, aromatizat cu câteva picături de rhum sau brandy sau vin licoros Marsala. Sau, pentru cine nu se teme de calorii, crema poate fi însoțită și de două sau chiar trei fursecuri.