Andivele au un gust ușor amărui și nu toată lumea le place. Însă sunt grozave atât crude, cât și gătite cu ulei de măsline, suc de lămâie și mult usturoi. Această rețetă de andive cu brânză presupune gătirea lor la cuptor cu brânză și este total diferită, dar cu siguranță e un preparat clasic olandez. Poți adăuga și șuncă, dacă vrei să fie mai consistentă. Însă pentru o cină ușoară merge și fără. Această versiune vegetariană este la fel de bună, promite aprinchiosaffron.nl.
Ingrediente
- 5-6 andive
- 10 felii de brânză maturată
- 10 felii din șunca ta preferată (opțional)
- Nucșoară
- Piper și sare
- Pătrunjel (opțional)
Instrucțiuni
- Preîncălzește cuptorul la 180°C.
- Îndepărtează frunzele exterioare ale andivelor.
- Pune-le într-o oală cu apă sărată care fierbe și opărește-le timp de 5 minute.
- Scoate-le cu grijă din oală și lasă-le să se răcească ușor.
- Îndepărtează partea amară, tăind un V la baza andivelor.
- Încearcă să păstrezi restul frunzelor împreună.
- Învelește-le în brânză și, dacă dorești, în șuncă (șunca mai întâi, apoi brânza).
- Unge o tavă de copt cu puțin ulei.
- Așază rulourile de andive unul lângă altul, dar nu le lăsa să se atingă.
- Presară pesmet deasupra și rade puțină nucșoară.
- Coace timp de aproximativ 20 de minute, până când devin aurii și crocante.
- Finalizează cu puțin piper negru măcinat, sare și, dacă ai, niște pătrunjel.