Această rețetă de friptură de porc este cât se poate de ușoară. Condimentați carnea de porc și gătiți-o la cuptor până când exteriorul este rumenit și crocant, iar interiorul este fraged și suculent. Potrivit healthyrecipeblogs.com, această rețetă simplă este delicioasă.
Friptura de porc se poate servi pe un platou cu broccoli sau alături de tradiționalii cartofi, prăjiți sau preparați la cuptor. În plus, rezultatul este delicios, iar munca este minină. Practic, se gătește singură.
Sunt delicioase și cotletele de porc la cuptor, dar această friptură de porc este mai ușor de făcut.
Ingrediente pentru friptura de porc
- Spray cu ulei de măsline
- Sare și piper negru măcinat
- Condimente: pudră de usturoi, boia de ardei, salvie uscată și cimbru uscat
- 3 kg de carne de porc (umăr), de preferat dezosată, pentru că se poate felia și servi mai ușor
Etapele preparării fripturii de porc
- Pregătiți amestecul de condimente (sare, piper negru, praf de usturoi, boia de ardei, salvie și cimbru)
- Amestecați condimentele într-un castron
- Frecați carnea de porc cu amestecul de condimente și stropiți totul, din belșug, cu ulei de măsline
- Gătiți carnea timp de 15 minute într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade Celsius.
- După 15 minute reduceți temperatura cuptorului la 190 de grade Celsius și continuați să prăjiți carnea de porc pentru încă aproximativ 75 de minute. Când este gata, va fi frumos rumenită.
- Lăsați friptura să se odihnească 20 de minute după ce ați scos-o din cuptor, înainte de a tăia și a servi.
Sfaturi ale experților pentru a avea o friptură de porc excelentă
- Este foarte important să lăsați friptura complet gătită să se odihnească timp de cel puțin 20 de minute înainte de a o felia. Acest lucru permite sucurilor să se redistribuie și să se depună. Dacă tăiați friptura prea devreme, sucurile se vor pierde, iar carnea de porc va ajunge să fie uscată și nu la fel de aromată.
- Ar trebui să păstrați friptura descoperită în cuptor, pentru a se rumeni frumos. Cu toate acestea, dacă friptura este mare și se rumenește prea tare, în timp ce interiorul nu este încă gătit complet, ar trebui să acoperiți vasul cu folie de aluminiu cel puțin pentru jumătate din timp, pentru a-l proteja de rumenire excesivă.