Rețetă de pui Marsala, pentru un prânz delicios și sănătos/Secretul este vinul Marsala, dar trebuie să știi exact cât să pui

Rețetă de pui Marsala Foto: Today/Morgan Baker

Puiul Marsala este un fel de mâncare clasic italo-american făcut cu cotlet de pui, ciuperci și vin Marsala. Mâncarea este cunoscută pentru sosul său bogat și savuros, care combină aromele pământoase ale ciupercilor cu vinul ușor dulce Marsala. Vinul Marsala are un profil de aromă complex și distinctiv, care variază în funcție de faptul că este uscat sau dulce. Vinul este produs în regiunea din jurul Marsala, Sicilia, iar aroma sa este influențată de învechire, ceea ce îi conferă o gamă de note profunde și bogate. În această rețetă, folosim vin Marsala sec, pentru că adaugă preparatului o aromă bogată, de nucă ușor caramelizată, notează Today.

Avem nevoie de:

  • 1 lingură de sare
  • 1 linguriță piper negru măcinat
  • 2 lingurițe de usturoi pudră
  • 4 bucăți de piept de pui dezosat, fără piele, tăiat felii
  • ¾ ceașcă de făină albă
  • 2 linguri de ulei de măsline, împărțit
  • 2 linguri de unt nesărat, împărțite
  • ½ cană plus 1 lingură de vin Marsala uscat, împărțit
  • 225 g de ciuperci feliate
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță frunze proaspete de cimbru
  • ½ ceașcă supă de pui
  • 3 linguri de smântână groasă
  • pătrunjel proaspăt tocat, pentru ornat
  • felii de lămâie, pentru servire

Cum procedăm:

  1. Într-un castron mic, combinați sarea, piperul și pudra de usturoi. Uscați pieptul de pui cu prosoape de hârtie și condimentați ambele părți cu amestecul de sare.
  2. Adăugați făina într-un bol puțin adânc și treceți bucățile de pui ușor, scuturând orice exces de făină.
  3. Încălziți o lingură de ulei de măsline și o lingură de unt într-o tigaie mare, pusă la foc mediu-înalt.
  4. Adăugați puiul și gătiți aproximativ 5 minute pe fiecare parte sau până când devine auriu. Scoateți puiul din tigaie și puneți-l deoparte pe o farfurie, acoperit cu folie pentru a se menține cald.
  5. În aceeași tigaie, puneți o lingură de vin Marsala apoi adăugați uleiul de măsline și untul rămas. Se adaugă ciupercile și se călesc timp de aproximativ 5 minute, până se rumenesc și se înmoaie.
  6. Se adaugă usturoiul tocat și cimbru, gătind 1 minut până când se parfumează.
  7. Turnați restul de vin de Marsala în tigaie, răzuind bucățile rumenite de pe fundul tigăii. Adăugați supa de pui și aduceți sosul la fiert. Lăsați să fiarbă 5 până la 7 minute, lăsând sosul să se îngroașe ușor. Se reduce focul la mediu și se amestecă smântâna.
  8. Întoarceți puiul în tigaie, cuibărindu-l în sos. Lăsați puiul să fiarbă în sos timp de 4 minute, punând sosul peste pui pentru a se reîncălzi și a absorbi aromele.
  9. Se servește deasupra piureului de cartofi cu pătrunjel proaspăt tocat și felii de lămâie.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *