Cafeaua Crème brûlée, atât de cremoasă și dulce, încât nu te poți hotărî dacă e un desert sau o cafea de specialitate/De ce nu ar fi amândouă?

Cafea Crème brûlée Foto: Confessions of a baking queen

Această cremă de cafea folosește cafea solubilă pentru o rețetă absolut perfectă. Amator de cafea sau nu, oricine va aprecia această cafea cremoasă.

Cea mai bună parte la cafeaua Crème brûlée este că o puteți face cu o zi înainte de a dori să o serviți, recomandă Confessionofabakingquin.

Ingrediente

  • 550 ml smântână lichidă
  • 1 păstaie de vanilie tăiată în jumătate și răzuită sau 2 lingurițe de pastă de boabe de vanilie
  • 2 lingurițe pudră espresso
  • 100 de grame (½ cană) de zahăr granulat, împărțit în două
  • 6 gălbenușuri mari

Pentru topping

  • Fructe de pădure proaspete
  • 6 linguri de zahăr granulat pentru Crème brûlée

Ce avem de făcut:

Tăiați păstaia de vanilie pe lungime, apoi răzuiți cu vârful unui cuțit babele de vanilie. Dacă folosiți pastă de boabe de vanilie, săriți peste acest pas.

Într-o cratiță cu fund gros, puneți la foc mediu-mic smântâna lichidă, boabele de vanilie sau pasta, cafeaua solubilă și jumătate din zahăr. Amestecând constant, gătiți până când amestecul ajunge la fierbere.

Apoi luați oala de pe foc și puneți capacul și lăsați-o la infuzat timp de 10 minute.

Într-o tavă mare, puneți 4 cupe de maxim 200 ml. Porniți cuptorul la 160 de grade Celsius și lăsați așa deocamdată.

Apoi, într-un castron mare, bateți cu mixerul (sau cu un tel) zahărul rămas și gălbenușurile de la ouă, până se combină complet, zahărul s-a topit, a crescut în volum și s-a deschis la culoare.

Scoateți păstăile de vanilie din amestecul de smântână și turnați încet smântâna în amestecul de ouă, amestecând încet cu mixerul, la cea mai mică viteză.

Dacă o faceți manual, turnați mai întâi o linguriță sau două la început, amestecând pentru a se combina apoi adăugați amestecul de smântână fierbinte rămas. Faceți acest lucru cu răbdare, încet, pentru a nu se coagula ouăle.

Odată ce amestecul este complet combinat, turnați amestecul printr-o sită pentru a preveni formarea de cocoloașe. După asta, turnați amestecul în cupele pe care le-ați pus mai devreme în tavă. Apoi turnați apă cald în tavă, astfel încât cupele să fie în apă până la jumătate, cel mult. Dați tava la cuptor pentru 25-30 de minute. Dacă vreți ca mijlocul cremei să fie mai tare, mai lăsați 10 minute la cuptor. Dați apoi focul mai mic, la aproximativ 70 de grade Celsius și apoi mai lăsați cinci minute.

Apoi scoateți tava și lăsați să se răcească aproximativ o oră, înainte de a o orna.

Înainte de a servi, presărați 1, ½ linguri de zahăr deasupra fiecărei cupe și cu o torță de bucătărie, încălziți partea de sus pentru a se carameliza zahărul. Ornați cu fructe de pădure și serviți cafeaua Crème brûlée.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *