Curiozități agrifood – 23 octombrie: În Seattle (SUA) aruncarea resturilor de mâncare la gunoi este interzisă/ Ce nu se mănâncă trebuie transformat în compost/ În anumite cazuri se dau și amenzi

ganapathy-kumar-o4ktwpTEQso-unsplash

În 2015, orașul Seattle a adoptat o politică care viza reducerea deșeurilor alimentare prin obligarea locuitorilor să își compostele resturile alimentare, mai degrabă decât să le arunce în gunoiul obișnuit.

Regulamentul prevedea că resturile de mâncare și alte materiale compostabile nu ar trebui să fie aruncate împreună cu gunoiul menajer, ci să fie puse în coșuri speciale de compostare, furnizate de oraș. Inițial, orașul intenționa să impună amenzi pentru cei care nu respectau această regulă, dar în cele din urmă s-a renunțat la amendarea individuală a cetățenilor, iar accentul a fost pus mai mult pe educație și conformare voluntară.

Deci, deși nu este ilegal să arunci mâncarea, există reguli și mecanisme de reciclare și compostare care urmăresc reducerea risipei alimentare și a impactului deșeurilor asupra mediului în Seattle.

În prezent, în Seattle, nu există amenzi directe pentru persoanele fizice care aruncă resturile alimentare în coșul de gunoi, însă business-urile și clădirile de apartamente care nu respectă regulile de compostare pot fi amendate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *