Diverse evenimente, inclusiv Festivalul Transhumanței din Madrid, suspendate datorită bolii limbii albastre la rumegătoare/ Afecțiunea are o mortalitate ridicată în rândul animalelor infectate

madrid, sarbatoarea transhumantei Sursa foto: esmadrid.com
Comunitatea Madrid a suspendat sărbătoarea „Festivalul Trashumanței”, carear fi trebuit să aibă loc ieri, duminică, pe străzile din centrul capitalei Spaniei, din cauza riscului epidemiologic detectat în regiune din cauza bolii numite „limba albastră”, o boală virală care afectează rumegătoarele, arată Agroinformacion.

Această măsură preventivă a fost luată în urma detectării unor noi focare ale serotipurilor 1 și 8 în diferite regiuni, ceea ce a dus la desemnarea Comunității Madrid drept „zonă suspendată”, deși până acum nu a fost confirmat niciun caz, conform surselor guvernului regional.

De asemenea, a fost suspendată Licitația Națională de Bovine Selectate care trebuia să aibă loc în Colmenar Viejo, precum și Fegasur, marea expoziție agricolă din provincia Cádiz, din cauza aceleași boli.

Boala „limba albastră” este transmisă de un țânțar și afectează rumegătoarele, în special oile, dar nu este periculoasă pentru oameni sau pentru produsele de origine animală. Cu toate acestea, poate avea o mortalitate ridicată în rândul animalelor infectate, reprezentând un pericol semnificativ pentru acestea și având un impact economic negativ asupra fermierilor.

Aceasta ar fi trebuit să fie a 31-a ediție a sărbătorii din Madrid, care subliniază importanța păstoritului extensiv ca instrument de conservare a biodiversității. Anul trecut, evenimentul a implicat un efectiv de 1.100 de oi merinos, 100 de miei și 200 de capre.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *