Cum să-ți faci propriile condimente/Usucă plantele aromatice la tine acasă și află cum le poți păstra mai mult timp

PLantele armatice pot fi uscate acasă Foto: Freepik

Foarte mulți dintre noi avem obiceiul să cumpărăm plantele aromatice și să le depozităm, apoi uităm când le-am cumpărat și ajungem să le folosim cu anii. Dar specialiștii spun că cele mai multe condimente și ierburi uscate ar trebui să aibă o perioadă de valabilitate de la 6 luni la 1 an, conform Parade.

Ei ne îndeamnă să verificăm borcanele cu condimente și ierburi uscate. Dacă parfumul nu este la fel de puternic sau culoarea ingredientelor s-a estompat, cel mai probabil acestea și-au pierdut gustul. Nu ne vor îmbolnăvi, dar nu adaugă nicio aromă reală mâncării.

În câțiva pași simpli, puteți face propriile ierburi uscate, din ghivecele de pe terasă, din grădină, sau cumpărate de la piață.

Dacă utilizați ierburi pe care le-ați cultivat, recoltați-le dimineața, într-o zi uscată. Acesta este momentul în care uleiurile esențiale din ierburi sunt cele mai puternice.

Spălați-le ușor și puneți-le pe prosoape de hârtie pentru a se usca. Uitați-vă peste ele și îndepărtați toate frunzele care sunt decolorate sau deteriorate. Frunzele pot rămâne intacte pe tulpini.

După ce ați făcut acest lucru, aveți două opțiuni:

  1. Uscate la aer

Uscarea la aer funcționează atunci când mănunchiuri mari de ierburi sunt lăsate pur și simplu la aer pentru a se usca. Pachetul este legat împreună și atârnat într-un loc cu lumină scăzută, temperaturi constante, umiditate scăzută și circulație bună a aerului. (Încercați o mansardă sau un dulap.) Puteți folosi, de asemenea, uscare la aer pentru o cantitate mică de ierburi. Au nevoie de aceleași condiții. Puneți frunzele deasupra unei pungi de hârtie în care ați făcut niște găuri. Așezați-le pe un grătar de sârmă, pentru a circula aerul. Ierburile vor fi uscate corespunzător în aproximativ 14 zile.

  1. Uscate la cuptor

Uscarea la cuptor poate fi folosită atunci când aveți un număr mic de frunze de uscat. Porniți cuptorul pe gaz sau electric la cea mai scăzută temperatură posibilă. Împrăștiați uniform frunzele pe o foaie de copt și puneți-le la cuptor. Țineți ușa deschisă câțiva centimetri pentru a asigura circulația aerului. Ierburile vor fi uscate în aproximativ 10 ore.

Când frunzele de plante sunt uscate, indiferent de metodă, le puteți măcina într-o râșniță de cafea. Puneți ierburile măcinate în borcane de sticlă și etichetați-le.

Puteți obține borcane de sticlă pentru ierburi uscate când goliți conținutul borcanului de oregano uscat pe care l-ați avut de prea mult timp, de exemplu. Doar clătiți-l și puneți frunzele de oregano uscat pe care tocmai l-ați făcut, în borcan. Ierburile uscate vor fi bune timp de 6 până la 8 luni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *