UPDATE: Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, suspectat de DNA că a luat mită în bani, găini și ouă

Nelu Tătaru / Sursa foto: Facebook Nelu Tătaru / Sursa foto: Facebook

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru (PNL) este anchetat de DNA pentru luare de mită de la pacienți, sub formă de sume mici de bani sau produse agricole, precizează surse G4Media. Procurorii ar avea peste 100 de acte materiale în acest caz.

UPDATE, ora 11.47: Tătaru, primele declaraţii după audierea la DNA: Nu am condiţionat niciodată actul medical

Fostul ministru al Sănătăţii a declarat, după audierea la DNA Iaşi, în urma unor acuzaţii de luare de mită, că este nevinovat şi că nu a condiţionat niciodată actul medical, transmite News.ro.

Tătaru, însoţit de avocat, a ieşti din sediul DNA Iaşi, unde i s-au prezentat acuzaţiile din dosar.

Referitor la faptul că este acuzat că cerea mită de la pacienţi, fostul ministru al Sănătăţii a afirmat: „Nu am condiţionat niciodată actul medical”.

UPDATE, ora 11.24: DNA va cere ridicarea imunității parlamentare a lui Nelu Tătaru pentru percheziții la domiciliu, au declarat surse pentru G4Media.

Procurorii nu vor solicita ridicarea imunității și pentru reținerea lui Nelu Tătaru, au precizat aceleași surse.

Cererea de ridicare a imunității va fi trimisă Camerei Deputaților, care conform procedurii ajunge în Biroul Permanent, este trimisă Comisiei juridice pentru raport și apoi suspusă votului în plen.

UPDATE ora 10.43: Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a propus în ședința BPN demiterea din funcție de președinte PNL Vaslui a lui Nelu Tătaru. Propunerea a fost validată cu unanimitate de voturi

ȘTIRE INIȚIALĂ

Nelu Tătaru a ajuns, joi dimineața, în jurul orei 10:00, la DNA Iași. A fost adus cu mașina și a fost băgat direct în curtea instituției.

Tătaru a fost ministru al Sănătății în perioada martie – decembrie 2020, în timpul pandemiei de COVID-19.

La perchezițiile efectuate de către DNA Iași ar fi fost găsite și înregistrări video care îl prezintă pe Tătaru în timp ce ar lua mită, spun sursele G4Media. Acesta urmează să fie audiat de procurori. În ultima sa declarație de avere apare că deține două apartamente, conturi bancare și împrumuturi în valoare totală de peste un milion de lei.

Tătaru a scris într-o postare anterioară pe Facebook că muncește ca medic doar pentru pacienți, nu pentru bani.

Ancheta este în curs de desfășurare.

Averea pe care o are Nelu Tătaru

Conform declarației de avere depusă de Nelu Tătaru, în calitate de deputat, acesta deține două apartamente, achiziționate în 2017 și 2018 și peste un milion de lei în conturi.

Familia Tătaru are 4 conturi unul de 1,03 milioane de lei, altul cu 350 de mii de lei, iar un al treilea cu 55 de mii de lei. Mai au deschis și un cont în euro, în care se aflau 3.380 de euro.

Fostul ministru a menționat un împrumut luat de la Banca Transilvania, în 2017, în valoare de 578 de mii de lei.

Nelu Tătaru a declarat venituri de 141 de mii de lei de la Camera Deputaților și 18.437 de lei, în urma profesiei de medic chirurg la Spitalul Municipal de Urgență. Soția sa, Rodica Tătaru, a menționat venituri de peste 72 de mii de lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *