Cinci plante bogate în proteine care scad riscul de diabet, conform dieteticienilor/Sunt indicate pentru rezistență la insulină, sunt ușor de găsit și ieftine 

Plante bogate în proteine Foto: Pexels

Aceste alimente recomandate de dietetician sunt gustoase, hrănitoare, accesibile și convenabile. În plus, rămân proaspete în cămară. Sunt cinci plante bogate în proteine, care îmbunătățesc glicemia, arată Eatingwell.

Se estimează că 2 din 5 americani cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani au rezistență la insulină, o afecțiune în care celulele organismului nu răspund bine la insulină, afectându-le capacitatea de a absorbi glucoza din sânge. Acest lucru determină pancreasul să producă mai multă insulină, ceea ce poate duce la prediabet și diabet de tip 2, în timp.

Dar rezistența la insulină poate fi reversibilă, dacă adoptăm un stil de viață adecvat. De exemplu, să fim activi și să consumăm o dietă echilibrată și bogată în nutrienți. O dietă echilibrată înseamnă să consumăm o varietate de cereale integrale, legume, fructe și proteine ​​slabe.

O categorie de proteine ​​slabe de consumat sunt proteinele din plante. Acestea pot ajuta la încetinirea digestiei și la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și sunt accesibile, au o durată lungă de valabilitate și pot fi utilizate într-o varietate de alimente.

Beneficiile proteinelor din plante pentru rezistența la insulină

Când proteinele pe bază de plante sunt încorporate în alimentație, ele pot fi puternice în rezistența la insulină, spune Elizabeth Huggins, dietetician înregistrat la Hilton Head Health. Proteinele din plante conțin atât proteine, cât și fibre și tind să fie sărace în grăsimi saturate.

O dietă bogată în grăsimi saturate poate fi legată de rezistența la insulină și inflamația cronică, ceea ce poate duce la diabet. Consumul de proteine ​​din plante, totuși, încurajează un aport mai mare de fibre, scăzând riscul de boli cronice.

În plus, deoarece fibrele nu sunt digerabile în intestinul subțire și ajung intacte în colon, bacteriile benefice din colon folosesc fibrele ca sursă de energie pentru a produce acizi grași cu lanț scurt. Acești acizi grași cu lanț scurt pot juca un rol în îmbunătățirea intoleranței la glucoză și a sensibilității la insulină.

Cinci plante bogate în proteine

  1. Fasole uscată

Fiecare cană de fasole uscată conține 15 grame de proteine ​​și 15 grame de fibre.

Când este gătită, fasolea uscată este un aliment cu indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu crește rapid glicemia. Fasolea este, de asemenea, o sursă bună de magneziu, un mineral care poate juca un rol în metabolismul glucozei și poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină.

Huggins spune că fasolea uscată este, de asemenea, accesibilă și ușor de preparat pentru supe, salate și boluri delicioase.

  1. Linte

La fel ca fasolea uscată, lintea este bogată în proteine ​​și fibre, oferind 15,5 grame de proteine ​​și 13,5 grame de fibre per cană. Cercetările arată că proteinele din linte pot bloca accesul enzimelor digestive la amidon, scăzând cantitatea de glucoză pe care corpul o poate absorbi din ele.

  1. Mazăre despicată

Mazărea despicată este mazărea verde uscată și tăiată în jumătate, cu un timp de gătire mai scurt. O cană de mazăre despicată gătită conține 16 grame de proteine ​​și 16 grame de fibre. Mazărea despicată înmuiată și fiartă conține amidon rezistent, care le reduce încărcătura glicemică, diminuând impactul asupra glicemiei.

  1. Năut

Năutul este bogat în fibre și proteine, ​​are 14,5 grame de proteine ​​și 12,5 grame de fibre pentru fiecare cană de năut gătit. Deși conține amidon, năutul are, de asemenea, un compus chimic unic care face amidonul mai greu de digerat, încetinind digestia și absorbția carbohidraților. Rezultatul este o scădere a riscului de hiperglicemie.

  1. Edamame

O cană de edamame are 18 grame de proteine ​​și 8 grame de fibre. Produsele din soia, cum ar fi edamame, pot avea un impact pozitiv asupra reglării zahărului din sânge. Influențează semnalizarea insulinei și îmbunătățind absorbția de glucoză, metabolismul și sensibilitatea la insulină.

Se vinde ca produs congelat în magazinele alimentare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *