Top 4 carbohidrați pe care să îi consumi la micul dejun dacă vrei să slăbești. De ce este bine să alegi ovăzul granulat în defavoarea fulgilor de ovăz

mese, mic dejun, diabet de tip 2, studiu Sursa foto: Pixabay/StockSnap

Să începi fiecare zi cu un mic dejun sănătos este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a avea grijă de sănătatea ta generală – mai ales dacă încerci să slăbești. Deși carbohidrații sunt adesea demonizați în lumea dietelor, este esențial să incluzi suficienți carbohidrați sănătoși în masa ta pentru a-ți hrăni organismul și a-ți menține sănătatea optimă. Desigur, nu toți carbohidrații sunt creați la fel; evitarea carbohidraților procesați și optarea pentru cereale integrale este întotdeauna cea mai bună alegere.

Te întrebi care sunt unele dintre cele mai bune opțiuni pentru micul dejun? Pentru a răspunde la această întrebare, revista SheFinds a vorbit cu dieteticienii Kelly Costa și Alyssa Pacheco. Acestea au evidențiat pâinea integrală cu semințe germinate, quinoa, ovăzul granulat și fructele de pădure. Află mai multe despre beneficiile fiecăruia mai jos:

Pâine integrală cu semințe germinate

Din păcate, multe opțiuni de pâine, cum ar fi pâinea albă, pot avea consecințe grave asupra sănătății atunci când sunt consumate în exces. Pâinea din cereale integrale cu semințe germinate, însă, este o excepție. Costa subliniază beneficiile sale pentru controlul zahărului din sânge și pierderea în greutate, menționând că această pâine, „prăjită și acoperită cu avocado, oferă un echilibru perfect de carbohidrați complecși, grăsimi sănătoase și fibre”.

Quinoa

Quinoa este un superaliment și o sursă excelentă de fibre și proteine. Pacheco explică faptul că quinoa este „o sursă bună de fibre și proteine pentru un control optim al zahărului din sânge”. Versatilitatea sa o face excelentă pentru micul dejun, fie sub formă de terci, fie în boluri de mic dejun, oferind un început satisfăcător al zilei.

Ovăz granulat

Ovăzul este una dintre cele mai sănătoase opțiuni disponibile pentru micul dejun. Costa explică faptul că ovăzul granulat este digerat mai lent decât cel sub formă de fulgi, oferind o eliberare constantă de glucoză și ajutând la stabilizarea zahărului din sânge. Adăugarea unor garnituri sănătoase, cum ar fi fructele de pădure amestecate, sporește beneficiile.

Fructe de pădure

Fructele de pădure, deși nu sunt o sursă tipică de carbohidrați, sunt bogate în fibre și antioxidanți, susținând controlul optim al glicemiei. Pacheco le recomandă, fie că sunt adăugate la iaurt, smoothie-uri sau fulgi de ovăz.

Citește și: Aceste 4 alimente ultraprocesate cresc riscul de diabet mai mult decât altele – studiu nou

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *