O femeie de 85 de ani a fost condamnată pentru neglijență pentru că nu a avut grijă de zecile de oi din ferma sa

Pesta micilor rumegătoare Foto: Dreamstime

Martha Heulwen Davies, o fermieră galeză în vârstă de 85 de ani, a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare, în urma unei anchete ce a scos la iveală neglijența gravă în îngrijirea animalelor de la ferma sa. Tribunalul din Llandrindod Wells a găsit-o vinovată pentru provocarea de suferințe inutile și pentru lipsa îngrijirii adecvate a zecilor de oi deținute, conform farminguk.com.

Cazul a fost inițiat de Consiliul Local Powys, care a reușit să demonstreze multiple încălcări ale Legii din 2006 privind bunăstarea animalelor. Printre cele mai grave infracțiuni s-a numărat lipsa de apă și hrană, precum și cazuri extreme de infestare cu larve de muște, care au afectat grav animalele.

În total, 76 de oi au fost găsite fără acces la apă suficientă, iar 11 miei erau subnutriți și suferinzi de afecțiuni cronice din cauza lipsei de hrană adecvată și de apă proaspătă. Mai mult, o vacă și vițelul său nu au primit hrană uscată suficientă, iar două oi au fost găsite în stare critică, lăsate să moară fără a beneficia de hrană sau apă.

Ca parte a sentinței, Davies nu va mai avea dreptul de a deține sau crește animale, ordinul de interdicție intrând în vigoare la 1 ianuarie 2025. Pe lângă pedeapsa cu suspendare, instanța a dispus ca aceasta să plătească costuri de 1.600 de lire sterline și o suprataxă în valoare de 154 de lire sterline.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *