Cercetătorii confirmă: Există beneficii uimitoare ale consumului de avocado/ Cine mănâncă, zinic, 1/3 de avocado ar putea slăbi, va avea tenul mai sănătos și își va îmbunătăți starea inimii

avocado Sursa foto: Pexels

Se spune că un măr pe zi ține medicul departe, dar există un alt fruct care poate face minuni pentru sănătatea ta, atunci când este inclus în meniul tău zilnic: avocado.

Consumul zilnic al unei porții de avocado poate face minuni pentru sănătate. Potrivit today.com, dacă vei face acest lucru vei putea slăbi mai ușor, pielea ta va fi mai sănătoasă, iar riscul de boli de inimă și diabet ar putea fi diminuat.

Avocado este un fruct foarte cunoscut, în special din rețeta de guacamole, dar este mai puțin știut faptul că el aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate, deoarece conține aproape 20 de vitamine și minerale și o mulțime de grăsimi „bune”.

Informații nutriționale pentru avocado

O porție de avocado (⅓ dintr-un fruct mediu sau 50 de grame) conține:

  • 80 de calorii
  • 1 gram de proteine
  • 7 grame de grăsime
  • 4 grame carbohidrați
  • 3 grame de fibre (11% valoarea zilnică (DV))
  • 250 miligrame de potasiu (6% DV)
  • 15 grame de magneziu (4% DV)
  • 0,1 mg vitamina B6 (6% DV)
  • 1 mg vitamina E (6% DV)
  • 4 mg vitamina C (4% DV)
  • 11 mcg vitamina K (10% DV)
  • 5 mcg folat (10% DV)

Avocado este o grăsime sănătoasă?

O porție de avocado (⅓  dintr-un fruct mediu) are 6 grame de grăsimi nesaturate. Se credea, cândva, că grăsimea este inamicul sănătății noastre, dar grăsimile nesaturate au fost legate de scăderea riscului de boli de inimă. Dăunătoare sunt doar grăsimile saturate, care sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare și alte afecțiuni cornice, dar acest tip grăsimi nu există în avocado.

Avocado poate reduce riscul de boli cardiovasculare și diabet

 

Avocado este bun pentru inima ta, potrivit cercetătorilor.  Rezultatele studiilor au arătat că introducerea de avocado, de două ori pe zi, ca parte a unei diete cu conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol total și LDL din sânge. Un alt studiu observational, efectuat pe peste 68.000 de femei, a constatat că un consum mai mare de avocado a fost asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare.

Cercetări recente sugerează, de asemenea, că includerea avocado în dieta ta poate avea un impact pozitiv asupra tulburărilor metabolice și diabetului de tip 2. Un studiu randomizat pe adulți supraponderali a constatat că un consum de doar jumătate de avocado la prânz crește sațietatea, fără a avea un impact negativ asupra nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este un beneficiu major pentru persoanele cu diabet sau prediabet. Cu alte cuvinte, avocado te poate face să te simți sătul, fără a provoca o creștere a zahărului din sânge.

Este avocado bun pentru pierderea în greutate?

Deoarece avocado are mai multe calorii decât alte produse, s-ar putea să vă faceți griji că un consum regulat al acestora poate duce la creșterea în greutate. Vestea bună este că cercetările indică, de fapt, contrariul. Un studiu efectuat pe peste 55.000 de oameni a constatat că cei care au mâncat avocado cântăreau mai puțin decât cei care nu mâncau, în mod regulat, aceste fructe. După ce au urmărit participanții timp de 4 până la 11 ani, cercetătorii au concluzionat că participanții care consumau cel puțin 2 linguri de avocado pe zi au avut cel mai redus risc de a deveni supraponderali sau obezi.

Cercetările sugerează, de asemenea, că înlocuirea carbohidraților dintr-o masă tradițională bogată în carbohidrați cu avocado contribuie la senzația de sațietate. Acest lucru se datorează faptului că grăsimea din avocado te ajută să te simți sătul mai mult timp și te poate determina să mănânci mai puțin, în general.

Vitamina E din avocado este bună pentru piele

Cercetările au evidențiat niște potențiale beneficii pentru piele ale vitaminei E din avocado. Un studiu pilot, din Journal of Cosmetic Dermatology, a constatat că a mânca un avocado pe zi, timp de 8 săptămâni, a crescut elasticitatea și fermitatea pielii. Deci, avocado ar putea fi un plus delicios la rutina ta de îngrijire a pielii.

Avocado este un bun înlocuitor al untului

Dacă încerci să reduci grăsimile saturate, utilizați avocado în loc de unt în produsele de patiserie. Consistența cremoasă a acestor fructe le face un substitut excelent pentru unt, în rețete de patiserie, și, deoarece au un gust neutru, nici măcar nu veți observa o diferență în gustul preparatului final. Utilizați un raport de 1:1 pentru a schimba untul cu avocado, în orice rețetă.

Există dezavantaje ale consumului de avocado?

Deși avocado are beneficii impresionante, este important să țineți cont de dimensiunea porției. Din păcate, este posibil să mănânci prea mult avocado. Cine mănâncă zilnic ⅓ din acest fruct va ține caloriile sub control. Deci, ca în orice, și în consumul de avocado, moderație este cheia.

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *