Nutriționistul celebru pe rețelele sociale asigură: „Vei pierde în greutate pentru totdeauna”. Nu trebuie să suferi de foame când încerci să slăbești și nici să elimini anumite alimente care îți plac

alimente Foto: Pexels

Celebrul nutriționist spaniol a explicat că nu trebuie să eliminăm alimente din dieta noastră dacă dorim „să slăbim pentru totdeauna”, scrie ABC.

Cunoașterea secretului pentru a te menține după o pierdere în greutate sănătoasă este o parte importantă a oricărui proces de slăbire. Deși multe persoane decid să reducă radical consumul de alimente pentru a atinge deficitul caloric dorit, realitatea este că, pe termen lung, acest lucru ne-ar putea face să nu pierdem acele „kilograme în plus” sau, dimpotrivă, că le recăpătăm odată ce acest proces de dietă se încheie.

Este un rezultat previzibil pentru că, atunci când corpul primește mai puțini nutrienți decât are nevoie pe o perioadă lungă de timp, intră într-o stare de alertă. reflexul de conservare va determina organismul nostru să folosească mai puțină energie, cu intenția de a economisi, stocând restul sub formă de grăsime pentru viitor și complicând astfel procesul de slăbire.

Pablo ne recomandă să nu eliminăm și să nu ne interzicem alimente

Mulți experți în nutriție au afirmat de-a lungul anilor că, pentru a facilita pierderea de grăsime, nu este necesar să eliminăm alimente din mesele noastre zilnice. În schimb, important este să adoptăm obiceiuri alimentare care să promoveze pierderea în greutate fără a compromite grav nutriția sau a simți foame, deoarece toate acestea ar putea face ca această slăbire să nu fie eficientă.

Astfel explică, reputatul nutriționist Pablo Ojeda. El consideră că există o serie de pași pe care nu trebuie să îi urmăm dacă dorim să pierdem în greutate: „Nu elimina lucruri dacă vrei să slăbești pentru totdeauna. Nu elimina alimente. Nu-ți interzice deserturi. Nu limita cantitățile. Nu te pedepsi cu foamea, fă exact contrariul,” a afirmat expertul înainte de a oferi câteva dintre trucurile pentru a ne atinge obiectivul de pierdere în greutate.

Secrete pentru a slăbi „fără să simți foamea”

Prin intermediul unui videoclip publicat pe rețelele sale sociale, Ojeda a subliniat că trebuie „să creștem gama de alimente” în loc să o reducem. Pentru aceasta, este necesar să introducem „ingrediente strategice” și să includem și câteva „alimente dense în nutrienți” care ne ajută să obținem senzația de sațietate pe care trebuie să o avem pentru a mânca cu mai multă conștiinciozitate.

La toate acestea se adaugă „exercițiul zilnic”, care este, de asemenea, o parte importantă a rutinei pe care trebuie să o urmăm dacă dorim să scăpăm de kilograme. „Vei observa că fără interdicții vei reuși să reduci volumul și greutatea pentru totdeauna,” le-a amintit nutriționistul celebru urmăritorilor săi.

Când vorbește despre alimentele dense, Ojeda se referă la toate acele alimente care au un conținut ridicat de apă și fibră și care tind să fie voluminoase, dar sărace în calorii, cum ar fi fructele și legumele proaspete, cerealele integrale, leguminoasele, semințele și nucile. Acestea nu doar că ne vor oferi „sațietate încât nu vei avea nevoie să mănânci atât de mult”, ci și încetinesc digestia și ajută la stabilizarea nivelurilor de zahăr din sânge.

Toate acestea vor facilita procesul de slăbire, deoarece, conform expertului în alimentație, „inconștient vei înceta să mai mănânci ceea ce doreai să elimini”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *