Un angajat de la un spital din Târgu Jiu, prins în timp ce fura mâncare din cantina unităţii, a fost concediat

mancare, spital, targu jiu, concediere Sursa foto: Arne9001 | Dreamstime.com

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, a decis desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă în cazul angajatului Blocului Alimentar care a fost prins de poliţişti în timp ce fura mâncare din cantina unităţii medicale, transmite Agerpres.

„Comisia de cercetare disciplinară care a analizat incidentul ce a avut loc, în data de 29 august 2024, la Blocul Alimentar al SJU Târgu Jiu, a finalizat raportul şi l-a înaintat, astăzi, managerului unităţii medicale. Analizând întregul material probator, comisia de cercetare disciplinară a constatat că muncitorul necalificat de la Blocul Alimentar a luat decizia de a sustrage toate produsele găsite de poliţişti în maşina sa personală, urmând a le folosi la un eveniment în familie. Astfel, în baza raportului comisiei de cercetare disciplinară, managerul SJU Târgu Jiu a decis sancţionarea muncitorului necalificat cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Ţicleanu.

De asemenea, având în vedere declaraţiile celor convocaţi de membrii comisiei de cercetare, în cazul a trei bucătari şi unui alt muncitor de la Blocul Alimentar au fost constatate abateri disciplinare săvârşite de aceştia, în sensul că nu au respectat îndatoririle de serviciu.

În cazul acestor patru angajaţi, managerul unităţii a dispus aplicarea sancţiunii disciplinare de reducere a salariului de bază cu 10% pe o durată de trei luni.

Conform IPJ Gorj, poliţiştii au întocmit, în cazul bărbatului prins în timp ce sustrăgea mâncarea din cantina unităţii medicale, dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

„La data de 29 august, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar sustrage mâncare de la cantina Spitalului Judeţean de Urgenţă din localitate. În urma sesizării, poliţiştii ajunşi la faţa locului au identificat, în curtea interioară a spitalului, un autoturism parcat în apropierea staţiei de oxigen, iar în proximitatea acestuia, un bărbat care, la vederea poliţiştilor, a devenit agitat şi a manifestat un comportament suspect. Poliţiştii au procedat la identificarea persoanei în cauză, un bărbat de 37 de ani, din Târgu Jiu, iar în urma controlului autoturismului, poliţiştii au identificat mai multe caserole din material plastic, goale, şi mai multe produse alimentare, pe care bărbatul le-ar fi sustras din cantina spitalului”, au transmis reprezentanţii IPJ Gorj.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *