Peștii dintr-o baltă de pescuit din Maramureș mor din cauza lipsei oxigenului / Valea Arieșului a secat complet

balta de psucit, doua veverite, maramures, pesti, pesti morti, seceta Balta de pescuit „Două veverițe”. (Sursa foto: Google Street View)

În balta de pescuit „Două veverițe” peștii mor după ce nivelul de oxigen din apă s-a redus din cauza secetei, transmite Antena 3 CNN.

Valea Arieșului, din care venea apă în baltă, a secat complet. Balta este administrată de Primăria Recea, iar angajații instituției au încercat să salveze peștii folosind pompe și hidrofoare.

„De ieri încercăm să salvăm ce se poate. Am dus utilaje acolo și încercăm să oxigenăm apa din baltă. Am crezut că odată ce am trecut peste punctul critic al secetei din zona noastră va fi bine. Ne-am înșelat. Sunt sute de kilograme de pește mort. În baltă avem pești și de 30-35 de kilograme. Nu avem încă o valoare exactă a pagubelor suferite dar e mare, mare păcat de această situație. Noi am populat balta și de mai multe ori pe an, am întreținut-o așa cum se cuvine pentru ca pescarii să aibă cele mai bune condiții la noi. Sperăm să trecem bine peste această nenorocire”, a declarat Octavian Pavel, primarul comunei Recea.

Schimbările climatice ucid pești și în alte țări. Autorităţile din Grecia au început să colecteze sute de mii de peşti morţi care s-au revărsat într-un port turistic din oraşul Volos după ce au fost dislocaţi din habitatele lor de apă dulce în timpul inundaţiilor.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Balta de pescuit „Două veverițe”. (Sursa foto: Google Street View)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *