Cele mai gustoase și sănătoase supe de toamnă. 5 rețete pe care să le încerci în perioada următoare

Supă. Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Pexels Supă. Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Odată ce frunzele încep tranziția anuală de la verde la nuanțe de galben și portocaliu, salatele sunt înlocuite ușor, ușor cu tocănițe sau supe consistente.

Există multe motive pentru a face o supă într-o zi răcoroasă. Nu numai că sunt consistente, dar sunt și ieftine și ușor de făcut. Dacă poți tăia cartofi și amesteca într-o oală, atunci poți face un fel de mâncare sănătos și apetisant, conform site-ului Simply Recipes.

Așadar, dacă ai nevoie de o masă rapidă, caută variante de supe de pește, tocănițe vegetariene și tocănițe care se pot face într-un slow cooker.

Supă groasă de vită

Ingrediente:

  • 600 g carne de vită pentru tocană, tăiată cuburi
  • 4 cartofi mari, tăiați cuburi
  • 3 morcovi, tăiați rondele
  • 2 cepe mari, tocate
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 l supă de vită sau apă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt, pentru decor

Mod de preparare:

  1. Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline și rumenește bucățile de vită pe toate părțile, până devin maronii. Scoate carnea și pune-o deoparte.
  2. În aceeași oală, adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin translucide.
  3. Adaugă morcovii și cartofii, apoi pasta de tomate și carnea rumenită. Amestecă bine.
  4. Toarnă supa de vită sau apa, adaugă foile de dafin și cimbrul. Asezonează cu sare și piper.
  5. Lasă tocănița să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 1,5-2 ore, sau până când carnea este fragedă și legumele sunt gătite.
  6. Servește fierbinte, decorată cu pătrunjel proaspăt.
Supă de vită / Sursa foto: Pexels
Supă de vită / Sursa foto: Pexels

Supă de vinete și năut

Ingrediente:

  • 2 vinete medii, tăiate cuburi
  • 1 conservă de năut (400 g), scursă și clătită
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 800 ml apă sau supă de legume
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță chimion măcinat
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • 1 linguriță paprika afumată
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt, pentru decor

Mod de preparare:

  1. Într-o cratiță mare, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa până devine translucidă.
  2. Adaugă usturoiul, chimionul, coriandrul și paprika, și călește pentru încă 1-2 minute.
  3. Adaugă vinetele și gătește până se înmoaie, aproximativ 5-7 minute.
  4. Adaugă pasta de roșii și năutul, amestecă bine, apoi toarnă apa sau supa de legume.
  5. Asezonează cu sare și piper, apoi lasă supa să fiarbă la foc mic timp de 25-30 de minute, până când vinetele sunt complet gătite.
  6. Servește supa fierbinte, decorată cu pătrunjel proaspăt.

Supă filipineză de vită (Nilaga)

Ingrediente:

  • 600 g carne de vită cu os (de exemplu, rasol), tăiată bucăți
  • 4 cartofi mari, tăiați cuburi
  • 1 ceapă mare, tăiată în sferturi
  • 2 morcovi, tăiați rondele
  • 1/2 varză mică, tăiată în sferturi
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 linguri sos de pește
  • 1 litru apă
  • Sare și piper după gust
  • Orez fiert, pentru servire

Mod de preparare:

  1. Într-o oală mare, pune carnea de vită și apa la fiert. Îndepărtează spuma care se formează la suprafață.
  2. Adaugă ceapa, usturoiul și sosul de pește. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 1-1,5 ore, până când carnea este fragedă.
  3. Adaugă cartofii și morcovii și continuă să fierbi până sunt gătite.
  4. Adaugă varza și mai lasă la fiert încă 5-10 minute, până când varza este moale.
  5. Asezonează cu sare și piper după gust.
  6. Servește fierbinte, alături de orez fiert.

Supă de pui și găluște

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui fără os, tăiate bucăți
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 3 morcovi, tăiați rondele
  • 2 tije de țelină, tăiate felii
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 1 litru supă de pui
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

Pentru găluște:

  • 200 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri unt, topit

Mod de preparare:

  1. Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline și rumenește bucățile de pui până se colorează ușor. Scoate puiul și pune-l deoparte.
  2. În aceeași oală, călește ceapa, usturoiul, morcovii și țelina până se înmoaie.
  3. Adaugă supa de pui și bucățile de pui rumenite. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute.
  4. Între timp, pregătește găluștele amestecând făina, praful de copt, sarea, laptele și untul topit. Formează mici găluște din aluat.
  5. Adaugă găluștele în supă și acoperă oala. Lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până când sunt bine gătite.
  6. Asezonează cu sare și piper după gust și servește fierbinte.
Supă de pui cu găluște / Sursa foto: Frickr
Supă de pui cu găluște / Sursa foto: Frickr

Supă de vită la Slow Cooker

Ingrediente:

  • 600 g carne de vită pentru tocană, tăiată cuburi
  • 4 cartofi mari, tăiați cuburi
  • 3 morcovi, tăiați rondele
  • 2 cepe mari, tocate
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 litru supă de vită
  • 150 ml vin roșu
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

  1. Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și rumenește bucățile de vită pe toate părțile, până devin maronii. Scoate carnea și pune-o în slow cooker.
  2. În aceeași tigaie, adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin translucide.
  3. Adaugă pasta de tomate și vinul roșu în tigaie și deglazează fundul, răzuind orice reziduu caramelizat. Toarnă acest amestec în slow cooker peste carne.
  4. Adaugă cartofii, morcovii, foile de dafin, cimbrul și supa de vită. Asezonează cu sare și piper.
  5. Setează slow cooker-ul pe modul “high” și gătește timp de 5-6 ore, sau până când carnea este fragedă.
  6. Servește fierbinte, alături de pâine crocantă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *